Hikvision arcfelismerő és Kone liftkezelés integráció – SiS 2.5


Hikvision arcfelismerő és Kone liftkezelés integráció – SiS 2.5
SEAWING beléptető rendszereknél a fejlesztés folyamatos, amely nem csak kizárólag az alkalmazás magjának fejlesztését jelenti, hanem az egyre szélesebb körű integrálhatóságot is a vállalti működésbe és rendszerekbe. A SiS 2.5 megjelenésével elérhetővé vált többek között az arc azonosítás alapú beléptetés a Hikvision terminálja segítségével, illetve a KONE liftek teljes körű vezérlésének lehetősége is adott mostantól.

Biometrikus azonosítás, úgy mint ujjlenyomat vagy véna alapú beléptetés eddig is elérhető volt a SiS rendszeren belül, amely most kibővült az arcfelismerési lehetőséggel. A biometrikus azonosítás célja mindig az, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy ténylegesen az a személy van jelen, akihez az azonosító tartozik. Az ilyen típusú azonosítást az különbözteti meg a többitől, hogy itt nem tudás (pl. PIN-kód, jelszó) vagy birtoklás (pl. kártya) alapján történik a személy felismerése, hanem maga az személy azonosítása zajlik le.

Az ujjlenyomat, illetve a véna lenyomat alapú beléptetést első sorban a nagyobb biztonságú helyeken vagy olyan pl. fitnesz termek bérleteseinél szokás alkalmazni, ahol biztosak szeretnének lenni abban, hogy ki is jelent meg. Ezek mind olyan esetek, ahol az elsődleges azonosító egy birtokolt azonosító - kártya, QR kód - és a biometria alapján csak ellenőrzés történi, hogy ténylegesen az a személy mutatta be, akihez tartozik. Az arcfelismerés viszont alkalmas a forgalom tényleges felgyorsítására, és hasonlóan a rendszámfelismeréshez egyfajta kényelmi funkcióként is értelmezhető. Ilyen esetben az arcfelismerés az elsődleges azonosítás, nem előzi meg kártyaolvastatás, így az áteresztő képesség növelhető, mire odaér a forgóvillához vagy ajtóhoz az azonosítás már megtörténik és lehet tovább haladni.


Az integráció is ezt a hatékony és gyors beengedést teszi lehetővé, mert az arc beazonosítás a Hikvsion terminálban megtörténik, az információt átadva a SEAWING vezérlőnek, amely ezután dönt a személy belépési jogának megfelelően, hogy engedélyezi-e az áthaladást vagy nem. Nincs szükség tehát magasabb szintű szoftver beavatkozásra, így gyors és megbízható rendszer működtethető. A másik nagy fejlesztési mérföldkő a SiS rendszer és KONE felvonó rendszer integrációja. Az integráció KONE által hivatalos ellenőrzési folyamaton is átment, így rendelkezik a KONE minősítésével is (KONE ACI).

A funkciók között az elsődleges, hogy a SIS Kliens alkalmazásban lehet a személyek részére felvonó használati jogot adni, és azt is beállítani, hogy az illető melyik szintekre legyen jogosult közlekedni. A felvonónál kártyaolvastatáskor a Seawing vezérlő ellenőrzi a személy lifthasználati jogát, és jogosult kártya esetén megküldi az adatokat a KONE felvonó vezérlő rendszer felé az engedélyezett célállomás szintekkel együtt. A KONE érintős kijelzőjén megjelennek a választható cél szintek számai, amelyek közül a személy kiválaszthatja, hogy melyik szintre kíván menni.

Az integráció másik kényelmi funkciója az úgynevezett távoli hívás. Beállíthatók olyan belépési pontok, melyeken történő áthaladáskor a személy részére a lift hívás automatikusan megtörténik, melynek célállomása a személy alapértelmezett szintje.

A személyeknél beállítható speciális kategóriák is (pl.: mozgáskorlátozott, VIP). Ezeknek a kategóriáknak a beállításával speciális hívások kezdeményezhetők a KONE lift a rendszerébe.

Újdonság továbbá, hogy megjelent az SC-550 vagyonvédelmi kisközpont is kínálatban, amely egy belépési pont (átjáró) és egy, legfeljebb nyolc zónát tartalmazó vagyonvédelmi partíció vezérlésére alkalmas, így beléptető, vagyon- és tűzvédelmi funkciókat képes ellátni. Későbbiekben a panel tovább fejlesztése várható, amely teljes értékű beléptető vezérlővé terjeszti ki.

Oktatási intézményekben felmerülő csomagmegőrzési feladatok hívták életre az érintőképernyős SW-IT-401 által vezérelt tároló szekrény megoldást. A kijelzőn lehet befoglalni, illetve felszabadítani a rendelkezésre álló rekeszekből. Az ajtók nyitása és zárása a kimeneti modulokra kötött vezetékes mágneszárak alkalmazásával valósul meg.

Szintén a kényelmesebb használat miatt került be a szoftverbe a személy tiltás funkció, amely segítségével lehetőség van egy adott dolgozó vagy külsős személy a vállalat teljes területén kártyával történő mozgásának megakadályozására. Nagy rendszerek vagy épületek osztott használatát lehetővé tévő Office funkció tovább fejlesztésével lehetőség van az olyan Office alrendszerek csoportosítása, melyeknél igény kettő vagy több, alapvetően külön kezelt, épületrész vagy telephely adatainak közös hozzáférésére, kezelésére.

Az AXIS rendszámfelismerő kamera támogatás már régebben bekerült a rendszerbe, a SiS 2.5 biztosítja az újonnan megjelent AXIS P1455-LE használhatóságát is.

www.seawing.eu
Tagek: beléptető

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés
Olvasta már?
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés