Videosec megoldások – IQ kamerák riasztásának átjelzése


Videosec megoldások – IQ kamerák riasztásának átjelzése
Az IQ kamerák embert és járművet felismerő riasztásait más riasztórendszerek vezetékes zónájaként is alkalmazhatjuk. A Videosec AZX-G30 példáján mutatjuk be ezt.

A Videosec IQ kameracsaládja képes felismerni, ha gyalogost, kerékpárost, vagy gépjárművet lát. A belépő szintű IQ analitikás kamerákban nincs lehetőségünk kikapcsolni, hogy egy-egy terület vagy vonalátlépés csak gyalogosra, vagy csak járműre reagáljon. Ezek a riasztások vezetékes relékimenetre kapcsolhatóak. Tudta, hogy az összes Videosec rögzítő kezel vezetékes riasztási kimenetet? Ha legalább egy riasztási kimenettel rendelkező kamerát is alkalmazunk a feltelepített rendszerben, akkor azt a riasztási kimenetet bármelyik kamera riasztási eseményekor aktiválhatjuk. Például legyen a 3. csatornán egy IPD-325IQ-28S kamera, akkor a rögzítő D3 csatornaként hivatkozik a kamerára, illetve D3 riasztási kimenetként a kamera riasztási kimenetére (az IQ és C NVR-ek saját riasztási kimenetei A1…A8 jelöléseket hordoznak). Ilyen konfigurációban az első, második, és az összes többi csatornán üzemelő kamerák területre behatolási és vonalátlépési riasztásaihoz társíthatjuk a nevezett kamera D3 riasztási kimenetének aktiválását, amivel a riasztási eseményt másik riasztórendszer felé közvetítjük. A riasztási kimenet alapértelmezetten NO működésű, de átállíthatjuk NC módba, ilyenkor a kamera tápvesztése is riasztási eseményt generál.

A Videosec AZX-G30 riasztásjelző központnak három szabotázsvédett vezetékes zónája van. Ezek közül egyre, a megfelelő vonalvégi ellenállás beiktatásával, bekötjük a kamera riasztási kimenetét, a zónát elnevezzük, illetve kiválasztjuk, hogy normál, héjvédelmi vagy késleltetett zónaként viselkedjen-e. Innentől kezdve az élseített riasztórendszer riasztást generál akkor is, amikor a kamerák emberalakot látnak. A Tuya platform lehetőséget biztosít, hogy az azonnali push-üzeneten túl automatizációkat is elindítsunk, amelyre egyes lámpáink be- vagy kikapcsolnak, akár még az öntözőrendszert is elindíthatjuk.

Részletekért keresse a Videosec csapatát elektronikus úton, vagy a SecuriForum kiállítás I3 standján

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A biztonság új kora
Olvasta már?
A biztonság új kora