VAR-TEC & Paradox kerítésvédelmi megoldások a Powertől


VAR-TEC & Paradox kerítésvédelmi megoldások a Powertől
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Paradox Security Systems Ltd; VAR-TEC, s.r.o.


Kerítésvédelmi megoldás 300 m-től akár több 10 km-es távolságig.

Hatékony védelmi rendszernél fontos, hogy minél előbb észleljük a behatolást. A mélységében tagolt behatolásvédelmi rendszerek első védelmi köre már a kerítésnél kezdődik, már akkor detektálhatjuk a támadást, amikor a betörő még az épületben sincs. Erre kínál megoldást az VAR-TEC kerítésvédelmi rendszere és a Paradox EVO központok nagy kiterjedésű BUS hálózata.


A Power Biztonságtechnika megoldást kínál a kerítések védelmére is. Az VAR-TEC FPxxx széria egy fonott drótkerítésre telepíthető kerítésvédelmi rendszer. Hihetetlen érzékenységének és pontosságának köszönhetően a behatoló még csak próbálkozik a védett területre bemászni, de az érzékelő máris riasztást generál. Két verziója kapható, az FP300-as és az FP601-es. Az FP300-as 300 m kerítés védelmét látja el, míg az FP601-es 2 x 300 m kerítés vagy 300 m kerítés dupla védelmére alkalmas.



A digitális kerítésvibráció-ellenőrző elektronika megkülönbözteti az időjárás által létrejött mozgásokat a riasztásoktól. A kiértékelő kétféle riasztást különböztet meg: az érzékelőkábel rezgése esetén riasztást, az érzékelőkábel elvágása, illetve a kiértékelőegység felnyitása szabotázsjelzést indít egy külön kimeneten.

Az érzékelés speciális, árnyékolt kábellel történik, amelyet a kiértékelő elektronika és a kábelzáró ( FP END) közé kötünk. Az FP601 verziónál mindkét érzékelőkábelt külön értékeli, így két kábelzáró használata szükséges.

Relés kimeneteinek köszönhetően bármilyen, kontaktust fogadó riasztóközponthoz kapcsolható. Alacsony fogyasztása miatt a szünetmentesítés sem megoldhatatlan feladat. Kiépítéséből adódóan minimális karbantartási igénye van.



De hogyan is jut el a kerítésvédelem jelzése a riasztóközpontig? A riasztórendszerek esetében megszokott távolságokhoz képest itt sokkal hosszabb szakaszokról beszélünk. Vegyük azt az esetet, mikor a védendő objektum mérete miatt a 300/600 méteres védelem nem elég, több eszköz telepítése szükséges. Belátható, hogy ilyen esetekben a kiértékelő rendszer kontaktusait nem tudjuk közvetlenül eljuttatni a központig, ha a távolság több száz, vagy több ezer méter. Erre kínálnak megoldást a Paradox EVO központjai és BUS elosztó és toldó modulja, a HUB2.



Ez a modul egy két kimenettel rendelkező, a kimeneteket egymástól szeparáltan kezelő BUS elosztó, mely alkalmas a Paradox központok adatbuszának kiterjesztésére. Az EVO központok esetében a BUS maximális hossza összesen 914 méter lehet kimenetenként.

Ez a modul két kimenetének segítségével két ilyen szakaszt képes létrehozni, és ezek a modulok felfűzhetőek. Egy ilyen felfűzött kialakítás segítségével gyakorlatilag bármilyen hosszúságú szakaszt létrehozhatunk.



Látható az ábrából, hogy az egyik modul kimenete lesz a másik modul bemenete, így láncolható össze tetszőleges hosszúságú rendszerré. Amennyiben az egyik ágon zárlat keletkezik, a másik ág zavartalanul működik tovább, tehát a modul egyfajta izolátorként is működik. De miért is kell nekünk az adat BUS-t eljuttatnunk a kerítésvédelem távoli pontjaira is? Mert erre a BUS-ra csatlakoztathatunk bővítőmodulokat, melyek már képesek a kiértékelőmodul jelzéseit zónákká konvertálni. A modul két kimenete két - egymástól elválasztott ág - melyeket egyenként szükséges – lehetőség szerint felügyelt - tápegységgel ellátni. Erre kiváló megoldás a Paradox PS45-ös segédtápja, mely 15 voltos kapocsfeszültsége révén különösen alkalmas a feszültségesésből adódó veszteségek kompenzálására.



A fent említett eszközökkel a fonott ’drótkerítések’ védelme meglehetősen hosszú, akár több kilométeres szakaszon is megvalósítható. Ennek egyetlen feltétele, hogy néhány száz méterenként legyen 230 V-os megtáplálás, ahonnan a segédtápokat el lehet látni energiával. Ezeket a kiállásokat célszerű a kiértékelők mellett kialakítani, így szakaszonként centralizálhatjuk a rendszert, ahol egy helyen van a rendszer összes szükséges komponense.

Az VAR-TEC elérhetővé tette a fonott drótkerítések védelmét, míg a Paradox biztosítja az VAR-TEC rendszer alkalmazhatóságát
.

Az VAR-TEC és Paradox termékeket keresse weboldalunkon és üzleteinkben.
Felelős személy:
Gyigor Tamás

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC szögben zárodó automata ajtók
Olvasta már?
FAAC szögben zárodó automata ajtók