Irodából, külsős helyszínről és járműről érkező munkaidő adatok valós idejű feldolgozása

Mobil eszköz egyénre szabható funkciógombokkal területi és időzóna megkötés nélkül.

Irodából, külsős helyszínről és járműről érkező munkaidő adatok valós idejű feldolgozása
Mobil kártyaolvasók használata is lehetséges a díjnyertes eAccess beléptető rendszerben, mégis valós idejű feldolgozást kapunk. A többszörösen díjazott és szakmailag elismert Accessium rendszer az új technológiák adta lehetőséget ragadta meg, a felhőt, a dolgok internetét (IoT), a gép és gép (M2M) kommunikációt, és a Big Datát egybegyúrta, szem előtt tartva, hogy a rendszer biztonságos legyen, alacsonyak legyenek a beruházási költségek, és a rendszert egyszerű legyen működtetni.

Ez a rendszer az ACaaS (Access Control as a Service) alapú szolgáltatást valósítja meg. A szolgáltatás biztonságos és megbízható GPRS adatkommunikációt használ a mobil olvasók és a szerver között. Az olvasók használatához nem kell LAN vagy Wifi elérhetőség, így az eszközök használatba vétele rendkívül egyszerű, semmilyen beállítást nem igényel a felhasználó részéről, és valóban hordozható (mobil) olvasókról beszélünk.

A mobil olvasók funkciógombokkal való ellátása egyénre szabható munkaidőnyilvántartó adatok beolvasására, és valós idejű továbbítására válik képessé. A mobil munkaidőnyilvántartó egy Accessium által fejlesztett célhardver, így nem használ más gyártók által fejlesztett operációs rendszert.

De mire, és hogyan alkalmazható? Nézzünk egy lehetséges felhasználást.

Egy nagyobb vállalat külső munkavégzés helyszíneire munkaidőnyilvántartó olvasókat helyez el, melyet a dolgozók a kiosztott kártyájukkal használnak. Az olvasók a projektekhez vannak rendelve, így olvastatás után pontosan tudni lehet, hogy melyik dolgozó, melyik projekten, mikor kezdte vagy fejezte be a munkavégzést. A dolgozók több projekten is dolgozhatnak, akár egy napon belül is válthatják a munkavégzés helyszínét, a rendszer mégis megoldja az adminisztrációt. Amennyiben egy projekt véget ér, a mobil olvasó átvihető a következő helyszínre.

Néhány építésvezető nem 230V-os csatlakozóval ellátott mobil olvasót használ, hanem induktív töltővel rendelkező megoldást, hogy a gépjármű beléptetést is egy eszközzel képesek legyenek gyorsan és hatékonyan megoldani.

A vállalat a munkások szállítására dolgozói buszokat használ. A buszokon elhelyezett olvasókon felszálláskor kártyájuk használatával regisztrálnak a dolgozók. Amennyiben a dolgozó nem regisztrálja magát időben a dolgozói buszon, a műszakvezető erről, és a várható létszámhiányról időben értesülhet.

A projektvezetők munkavégzési helyszínei naponta többször változnak, így ők a saját gépjárművükben elhelyezett szivargyújtós töltési lehetőséggel ellátott olvasót használják, mely nem csupán a munkavégzés elejét/végét regisztrálja, hanem a munkavégzés helye, így a projekt is beazonosítható.

A mobil olvasók egyénre szabható funkciógombokkal rendelkezhetnek, így a különböző projekteken, az alap funkciógombokon felül egyedi funkciógombok is kérhetőek. A mobil olvasóval nem rendelkező helyszíneken a dolgozók a virtuális terminált használják, melyben nem csak a vállalat által kért összes funkciógomb érhető el, hanem további funkciógombok is beállíthatóak, pl. home office, melyek egy telefon segítségével használhatóak.

A különböző helyszínekre telepített, és a mozgó járművekben használt mobil olvasók adatai egy helyre kerülnek valós időben továbbításra, és a felhőben történik az adatok feldolgozása. A nyers adatok exportálhatóak vagy REST API integrációban továbbíthatóak feldolgozásra, mely adatokkal a bérszámfejtés dolgozni tud.

A munkavégzés helyszínein, az olvasók közelébe elhelyezett kamerák rögzítik a kártya leolvasását, és társítják az adott kártyához, így a kérdéses használat utólag könnyen ellenőrízhető.

A mobil olvasók előnye, hogy a helyszínen nincs szükség számítógép használatára, mégis biztonságos és valós idejű adatokkal dolgozik a cég. A használatnak nincs területi korlátozása, így országhatáron túl, és eltérő időzónákban is egységesen használható a rendszer.

Az Accessium rendszerében az olvasók is felruházhatók tetszés szerinti munkaidő jogkörrel, mint pl. dohányzás, ebédszünet.

Rendszerünk értékesítéséhez végfelhasználókat és együttműködő partnereket keresünk. A Securifocus kiállításon személyesen is találkozhatunk, hívjon bizalommal, beszéljük át az igényeket.

Kertész Róbert
(30) 835 7693
info@accessium.eu
Tagek: beléptető

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál
Olvasta már?
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál