Deepfake és az Europol


Deepfake és az Europol
Az Európai Unió bűnüldözési koordinációért felelős ügynöksége szerint már most jelentős biztonsági fenyegetést jelentenek a deepfake „termékek”.

A nem régiben az Ügynökség által publikált jelentés megállapítja, hogy égetően szükséges a vonatkozó jogszabályi keretek kialakítása, frissítése; továbbá a bűnüldöző szervezeteknek ki kell alakítaniuk azon képességeiket, melyek lehetővé teszik a deepfake technológiával elkövetett bűncselekmények detektálását, megelőzését. A jelentés számos elkövetési módot elemez, melyekben a deepfake alkalmazása feltételezhet. A listának szomorú aktualitást kölcsönöz a napjainkban zajló eseményeket kísérő dezinformációs tevékenység. A jelentés kiemeli, hogy az egyik legnagyobb veszél és kihívás a bizalom kérdéskörét érinti, melynek elvesztése (az EU polgárai nem bizalmatlanná válhatnak a médiában látottakkal szemben) jelentős és nehezen felmérhető társadalmi károkkal járna.

Forrás: Europol

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka
Olvasta már?
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka