Predor: a fokozott biztonságú rendszer


Predor: a fokozott biztonságú rendszer
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: PREDOR


Bár már nem új márkáról beszélünk, szeretnénk bemutatni a Predor beléptetőrendszert.
A kontrolleralapú beléptető elsősorban a fokozott biztonságú rendszerek kiépítésénél jó megoldás. Erre hivatottak a titkosítható kártyaolvasóik és kártyáik. Természetesen kisebb rendszereknél is alkalmazhatjuk, hiszen a kontrollerpanel nemcsak a titkosított kártyaolvasókkal működik, hanem köthetünk rá „idegen” olvasókat is, amelyek kommunikációja bármely Wiegand 26 vagy 34 bites olvasóval (3,3 V és 5 V data) tökéletesen funkcionál.

A Predor kontroller


A kontroller működhet stand-alone (önálló) módban és működhet szerveres kiépítésben is. Ennek megfelelően az egyes funkciói, mint például az anti passback, önálló módban kontrolleren belüli, szerveres kiépítésben teljes rendszerszinten működnek.
Kontroller tulajdonságai: 40 000 azonosító és 130 000 esemény tárolása, 4 olvasó fogadása, 4 ajtó vezérlése. Az ajtók szoftveresen konfigurálhatók, 4 db egyirányú-, vagy 2x2 db kétirányú-, vagy 1 db kétirányú + 2 db egyirányú ajtót állíthatunk be. Az ajtók vezérlésmódját jumper beállítással tudjuk kiválasztani. Alapbeállításban feszültséget ad (12V DC 1.1 A) a zárvezérléshez, de átállíthatjuk kontaktuskimenetnek (5–24 VAC / VDC, 10 A max.) is. Minden ajtóhoz tartozik nyitásérzékelő bemenet és kilépéskérő eszköz (nyomógomb) bemenet. Az olvasók visszajelzéseire is rendelkezik kimenetekkel: 2 db LED- és 1 db Buzzer kimenet. További kimenetei a kontrollernek: 2 db AUX (COM, NO, NC) szoftveresen konfigurálható relés kimenet. Egyéb bemenetei: a fokozott biztonságú tűz- és szabotázsbemenet.

Tűzriasztás esetén EVAKUÁCIÓS listát készíthetünk a bent tartózkodókról az utolsó ismert pozíciójukkal, melyet kezelhetünk mobiltelefonos applikáció segítségével is. A kontrollerpanel LAN csatlakozóval rendelkezik a szoftver IP csatlakozásához. Az automatikus hálózatfelderítésnek köszönhetően a kliens automatikusan megtalálja a hálózatra kötött vezérlőket. A telepítendő rendszer teljes beállítását elvégezheti akár otthon is, a helyszínen csupán fel kell töltenie a beállításokat.




A tápellátás

A rendszer igen hasznos kiegészítője a Predor Fusion táppanel. Ennek segítségével felügyelhetjük a kontrollerpanel tápellátását. Két független tápkimenettel rendelkezik, 5 A és 1 A terhelhetőséggel. Relés kimenetein univerzálisan képes hibajelzést adni. Az akkumulátor minőségét ütemezett teszteléssel ellenőrzi a tápegység. Meghibásodás esetén nemcsak relés kimenetén ad jelzést, hanem közvetlen kommunikációjuknak köszönhetően a kontrollert is értesíti. Így a kliensszoftverben is látható, hogy mely vezérlő akkumulátorát kell kicserélni.



A szoftver

A rendszerhez ingyenesen letölthető a programozói szoftver. Korlátlan belépési pontot kezelhetünk. Térképes megjelenítés segíti az operátor munkáját. Ezen felül lehetőség van kameraképek kezelésére, illetve riasztás esetén ezek automatikus megjelenítésére, akár a térképhez csatolva is.



Az élőerős ellenőrzést segítendő, a névre szóló kártyákhoz fényképek rendelhetők, melyek a kártyahasználatkor azonnal megjelennek a szoftver monitoring felületén. Vendégkártyákat adhat ki automatizáltan egy szempillantás alatt, akár előre definiált vendégtípusok használatával is. Ha igényli, a Predor rendszere távozáskor automatikusan deaktiválja a vendégkártyákat és figyelmeztet a leadásra.
Különböző riasztásokat állíthatunk be a szoftverben, mint például ajtófeltörés, elveszett kártya használata stb. Rengeteg funkciót használhatunk még a rendszereinkben, úgymint munkaidő-nyilvántartás, őrjárat funkció, mesterzár, táskaellenőrzés, e-mail küldés stb.

Egyedi igények



A rendszer kifejezetten a magyar piac figyelembevételével készült, és nagyon sok hasznos funkcióval, beállítással bír. A magyarországi fejlesztésnek köszönhetően lehetőség van egyéni igények kielégítésére is.
A fejlesztőcsapat nyitott a speciális problémák legoptimálisabb megoldására.
Tagek: beléptető

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Modern Alarm 17. Biztonságtechnikai Konferencia és Partnertalálkozó
Olvasta már?
Modern Alarm 17. Biztonságtechnikai Konferencia és Partnertalálkozó