A robotika alkalmazása az őrzés-védelemben


A robotika alkalmazása az őrzés-védelemben
Egyes meglátások szerint, a munkaerőhiány egy pozitív „mellékhatása” lehet a technológia, nevezetesen az automatizáció és robotizáció intenzívebb fokozatba kapcsolása.

Egyre erősebbek azok a (marketing) hangok, melyek szerint a robotok már akár képesek lehetnek bizonyos funkciókat átvenni a biztonságiőröktől. Példának okáért egy riasztás ellenőrzését minden további nélkül elvégezheti egy (megfelelő MI algoritmusokat futtató) földi / légi robot (drón), és csak akkor szükséges emberi beavatkozás, ha tényleges bűncselekményt detektál a mesterséges vagyonőr, vagy olyan eseményt, melyet nem képes megoldani, de például egy téves riasztás miatt már nem feltétlenül szükséges élőerőt riasztani. Portán / recepción alkalmazott robotok már akár arra is képesek lehetnek, hogy az érkező vendéget azonosítsák és vendéglátója irodájához kísérjék. Az MI fejlődésével még akár egyszerűbb társalgást is folytathatnak közben az illetővel. Természetesen nem a magyar bérviszonyok mellett, de a robot akár költséghatékony alternatívát jelenthet a humánerő mellett, mely utóbbit ezt követően inkább a nagyobb kihívást jelentő feladatokra lehet trenírozni és alkalmazni, nem az idegőrlő tévesriasztások ellenőrzésére. Végül, de nem utolsó sorban, a robot biztosan nem kapja el és jó esetben nem terjeszti sem a COVID-19-et sem az épp „aktuális” járvány kórokozóját a munkavállalók között.

Forrás: Cobalt Robotics

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Látni és hallani
Olvasta már?
Látni és hallani