UNV hőkamera, ahol a változás kezdődik


UNV hőkamera, ahol a változás kezdődik
Az Uniview a közelmúltban egy új hőkamerát dobott piacra. A hőkamerák és a hagyományos kamerák optikai és képalkotási alapelvei eltérőek egymástól. A hőkamerák a tárgyak hősugárzásának befogadásával jelenítik meg a képeket, ezért sok mindent képes “látni”, amit a hagyományos kamerák a hőmérsékleten keresztül nem tudnak “látni”, így több funkció és praktikum érhető el velük. Az új Uniview hőkamera intelligens behatolásmegelőző funkciót, tűzérzékelési és hőmérséklet-ellenőrzési funkciókat is tartalmaz.

Intelligens behatolásmegelőzés

Az intelligens behatolásmegelőzési (SIP – Smart Intrusion Prevetion) funkció megvalósítása speciális követelményeket támaszt a megfigyelési környezettel szemben, mivel a túl bonyolult környezet befolyásolja a célpontok felismerésének pontosságát. Az időjárás, a fény, a tárgyak átfedése vagy bármely más környezeti tényező kismértékű változása is befolyásolhatja a funkció pontosságát.

A hőkamerák azonban a hősugárzáson keresztül időben érzékelik a jelenet valós változásait, mivel az képes áthatolni számos árnyékoláson, ezért a hőkamerák sok esetben pontosabban érzékelik a tárgyakat, amikor a hagyományos kamerák nem képesek erre.Tűzérzékelés

A tűzmegelőzés nagyon fontos része életünk biztonságának. Sok helyszínen, ha egyszer tűz keletkezik, akkor a felbecsülhetetlen veszteségek szinte elkerülhetetlenek. Egy tűz esetén különböző bonyolult tényezők, mint például a füst miatt, az adott jelenetet nem lesz könnyű megfigyelni a hagyományos kamerákkal.

A tüzet, bár egy megfigyelt képen lehet éppen tárgyak takarják el, gyakran magas hőmérséklet kíséri, amely szabad szemmel nem látható. A hőkamerák használatával a tüzek a területen bekövetkező hőmérséklet-változásokon keresztül rögzíthetők, és reagálni lehet rájuk, mielőtt még nagyobb kárt okoznának az emberekben vagy az ingatlanokban.Hőmérséklet-felügyelet

Az alállomásokon, olajvezetékekben és más hasonló ipari helyszíneken a gép működése hőt termel, ami magas működési hőmérsékletet eredményez és növeli a tűzveszélyt. A hőkamera képes a láthatatlan hőmérsékleti információk érzékelésére. Amint a kézzel beállított hőmérsékleti küszöbértéket túllépték, riasztás lép életbe, hogy az időben történő karbantartást és hibaelhárítást sürgesse.Akár a napi feladatok, például az elektromos panelek vagy a tűzmegelőzési megfigyelések, az új Uniview hőkamerák képesek feltárni a szabad szemmel nem látható problémákat. Az UNV hőkamerák készen állnak arra, hogy biztonságosabbá és jobbá tegyék az életünket.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC szögben zárodó automata ajtók
Olvasta már?
FAAC szögben zárodó automata ajtók