Új lökést adhat a „táv-lázmérésnek” Sanghaj


Új lökést adhat a „táv-lázmérésnek” Sanghaj
Kína „Zéró-COVID” stratégiája, valamint Sanghaj az előbb említett stratégia okán történt lezárása globális turbulenciát okozott az ellátási láncokban.

A South China Morning Post által megszólaltatott szakértők szerint a távol-keleti ország illetékesei egyre nagyobb elszántsággal keresnek olyan technológiai megoldásokat, melyek folyamatosan monitorozzák az adott népességet, kutatva a betegség jeleit. Továbbá, egyes vélemények szerint, az elkövetkező hetekben akár 2 millió, a fertőzések kimutatására, valamint a teszteredmények és az oltási státusz megjelenítésére szolgáló készüléket is telepíthetnek nyilvános helyeken (kórházak, bevásárlóközpontok, irodaházak, szórakozóhelyek). A szakértői vélemények szerint, a bőrfelszíni hőmérséklet detektálására alkalmas technológiák (CCTV, arcfelismerő / -beléptető megoldások) iránti kereslet szignifikánsan növekedni fog (akár 7.5Mrd USD-s piaci bővülés sem lehetetlen), ami jól jön a „gyengélkedő” kínai „biometrikus piac” számára.

Forrás: South China Morning Post
Tagek: covid19

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC kapumozgatók
Olvasta már?
FAAC kapumozgatók