Videosec IPW-2228IQ-40SWXA – 4K felbontású színes kép a nap 24 órájában


Videosec IPW-2228IQ-40SWXA – 4K felbontású színes kép a nap 24 órájában
A Videosec IQ kameracsalád legfényerősebb Super Starlight kamerái f/1.0 objektívvel, immár 8 megapixel (4K, 25/30fps) felbontáson nyújtják az elérhető legjobb képminőséget az IQ képanalitika embereket és járműveket felismerni képes riasztásai mellett.

A legutóbbi SecuriForum kiállítás tesztpódiumán láthattuk, mire képes az 5 megapixel felbontású Videosec IPW-2225IQ-40SWX kamera. Most megérkezett a kamera nagytestvére, a 8 megapixel felbontású IPW-2228IQ-40SWXA és a 6mm objektívvel szerelt IPW-2228IQ-60SWXA. Az eddigi 5MP felbontású 1/2.7” felbontású szenzort változatlan pixelméret mellett 1/1.8”-re növeltük, ezzel a jel-zaj viszonyt is javítva. Az új, még erősebb kétmagos MStar processzor a nagyobb felbontású, 25/30fps képfrissítésű képanyag elemzését és feldolgozását is lehetővé teszi.

A Super Starlight IPW-2228IQ-40SWXA/-60SWXA fixfókuszú csőkamera beépített melegfehér fényű LED fényforrásai 800 lumen feletti fényerővel is képesek bevilágítani teljesen sötét megfigyelési helyszíneket. Ahol egy minimális környezeti fény biztosított, ott ezt kihasználva készít teljes 8 megapixel felbontású színes felvételeket a kamera.

A nappali és éjszakai üzemmódok között, azaz a fehér fény bekapcsolt és kikapcsolt állapotai közötti váltást vezérelheti a kamera, vezérelhetjük manuálisan – ennek az időzíthető kép-preszetek (Scene) alkalmazása ad új lehetőségeket – és a riasztási bemenetet vezérlőjelként alkalmazva. Utóbbi a világítás vezérlésének összehangolását teszi lehetővé kiépített egyéb világítási rendszerekkel.

A magas kontrasztú helyszínek a WDR funkció alkalmazása, azaz a expozíció soronkénti eltérő vezérlésével akár 120dB dinamikai átfogású videó elkészültét is lehetővé teszik. Nem csak manuálisan, hanem az érzékelt kontrasztnak megfelelően automatikusan is aktiválható ez a képjavító eljárás.

A Videosec IQ kameracsalád legfontosabb újdonsága az új képanalitika, amelyik a képmezőben megjelenő objektumokat típusonként megkülönbözteti, függetlenül attól, hogy mozognak-e, vagy egyhelyben állnak. A felismert gyalogosra, kerékpárosra/motorkerékpárosra és gépjárműre szelektíven állíthatunk be riasztási kritériumokat úgy vonalátlépésnél, mint területre behatolásnál. Az IPW-2228IQ-40SWXA/-60SWXA előlapjában egy nagyérzékenységű térmikrofon található, emellett rendelkezik audió ki- és bemenettel, illetve riasztási ki- és bemenettel. A riasztási bemenetet az említett világítás-vezérlésen kívül riasztási események indítására is használhatjuk, a riasztási kimenet, ami egy relével kapcsolt szárazkontaktus-kimenet, pedig a videórendszer integrált része, azaz a teljes rendszer bármelyik kamerájának riasztási eseményét programozhatjuk úgy, hogy egy másik kamera riasztási kimenetén generáljon eseményt.

Megjelent a Videosec harmadik negyedévi, Q3 katalógusa. A bemutatott kamerán kívül számos más újdonságot is tartalmaz, amelyeket hamarosan bemutatunk itt, a SecuriFocus oldalain is.

Kérdéseivel keresse a Videosec csapatát.

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Pelco termékek a Zmax kültéri védelmi kínálatában
Olvasta már?
Pelco termékek a Zmax kültéri védelmi kínálatában