MI-vel az iskolai lövöldözések ellen?


MI-vel az iskolai lövöldözések ellen?
Egyelőre inkább az USA piacán számíthat nagyobb figyelemre a speciális alakulatok egykori tagjai által alapított cégek (ASR Alert, HAVEN Lock, Zero Eyes – mely utóbbi az egyetlen, mely rendelkezik a Belbiztonsági Minisztérium ajánlásával MI alapú fegyver detektáló megoldására) koprodukciójában létrehozott technológia célja az iskolák és egyéb intézmények védelmének többszintű megerősítése, megelőzendő, hogy fegyveres támadók jelentős kárt okozhassanak – első sorban emberi életben.

A létrehozott megoldás a HAVEN magasbiztonságú okos-záraira, az ZeroEyes MI alapú (videó alapú) fegyverfelismerő algoritmusára, valamint az ASR kríziskezelő kommunikációs alkalmazására épül. Röviden összefoglalva, (pl.) a ZeroEyes-ból befutó riasztás esetén az illetékes biztonsági személyzet egyetlen gombnyomásra lezárhatja a veszélyeztetett objektum ajtajait, feltartóztatva az esetleges elkövetőt. Az ASR folyamatos kommunikációt biztosít az érintettek között, beleértve a rendvédelmi szervezeteket is.

Forrás: ASR Alert Systems

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
360° kamera mesterséges intelligenciával felvértezve
Olvasta már?
360° kamera mesterséges intelligenciával felvértezve