Bemutatkozik a Paradox ZX22 rádiós átjelzője


Bemutatkozik a Paradox ZX22 rádiós átjelzője
A Paradox mindig is híres volt innovatív megoldásairól. Ezúttal egy olyan terméket fejlesztettek, amivel kiterjesztik a Paradox rendszerek határait. Ez a ZX22, egy általános célú rádiós átjelző, amivel bármilyen kontaktus kimenetű eszköz a Paradox rendszerünk zónájává tehető.JÖJJÖN TEHÁT A ZX22!

A ZX22-es átjelző két zónabemenetet tartalmaz, melyek a modulon beállíthatóak, hogy NC vagy NO bemenetek legyenek. Mindkét bemenet külön állítható. A Paradox rendszeren ezek a bemenetek két külön zónaként jelennek meg. A két zónán felül rendelkezik még egy NC-s szabotázsbemenettel is, amit természetesen szabotázsként továbbít a központnak.

A tápellátása is különleges. Nem elég, hogy több feszültségszintről is képes működni, de felügyeli is a tápfeszültséget! 3-tól 15 V-ig DC tápról képes működni, amit a tápról való elinduláskor érzékel, és ehhez képest állítja be a jelszintfigyelést, amit 12 óránként végez el.

Az akkumulátor alacsony töltöttségi szintje akkor kerül elküldésre, ha:
 • 3 V DC tápfeszültség esetén – Alacsony elemszint küldése 2,5 V DC alatt
 • 9 V DC tápfeszültség esetén – Alacsony elemszint küldése 6,7 V DC alatt
 • 12 V DC tápfeszültség esetén – Alacsony elemszint küldése 10,5 V DC alatt

 • A ZX22 egyébként rendkívül alacsony áramfelvétellel rendelkezik, mindössze 50 µA a fogyasztása.
  Egy általános, 3 V-os elemmel tesztelve, 10 jelzés/nap használati gyakoriság mellett 3 éves elemélettartamot értek el.

  Természetesen használhatjuk normál tápellátással is, de a megfelelő feszültségű elemekről üzemeltetve felügyeli az elemek állapotát is. A ZX22 mindössze 7 x 2 x 1 cm méretű, így szinte bármilyen eszköz, érzékelő mellé elhelyezhető.

  A MEGOLDÁS

  A ZX22-es modul megoldást kínál egy-, vagy többkimenetes érzékelők jelzésátvitelére a szabotázskörrel együtt, vagy két külön érzékelő egy modullal történő átjelzésére, közös szabotázzsal. Megoldást nyújt minden olyan helyzetre, ahol a tápellátás megoldható, de az érzékelő nem, vagy csak nehezen lenne összekábelezhető a központtal. Jó megoldást kínál például infrasorompók, radarsorompók jelzésátviteléhez, ahol a tápellátás helyileg megoldott.  Kiemelném az Optex érzékelőket, melyek között kiváló minőségű, mind beltéri, mind kültéri védelemre alkalmas térvédő érzékelőket és infrasorompókat találunk. A legtöbb érzékelőszéria elérhető elemes kivitelben, amiket jóval kisebb fogyasztás és gyári elem- és átjelzőtartó szerelőhátlap jellemez. Ezeket az elemes érzékelőket mintha kifejezetten a ZX22 használatára fejlesztették volna, vagy fordítva – mintha a ZX22-őt kifejezetten az Optex elemes érzékelőkhöz találták volna ki. Az Optex érzékelők saját elemes tápellátása alkalmas az érzékelő és az átjelző ellátására, miközben az átjelző felügyeli is az elemek állapotát – valamint képes az érzékelő jelzésének és szabotázsának átjelzésére. Az elemtartó és az átjelző kényelmesen elhelyezhető az elemes érzékelők gyári szerelőboxában.  A Paradox termékeivel eddig is szinte minden felmerülő igényre találtunk megoldást, most viszont, a ZX22-nek köszönhetően teljesen új dimenziók nyílnak meg a védelem kialakításában, hiszen most már bármilyen érzékelőt a rendszer részévé tehetünk. Válasszuk a Paradoxot és a ZX22-t, építsük fel a legtökéletesebb rendszert!

  További információért keresse kereskedelmi vagy műszakis kollégáinkat.

  Termékfelelős:
  Gyigor Tamás

  PARADOX ELÉRHETŐSÉGEK

  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Elmes Electronic CB32-G központ
  Olvasta már?
  Elmes Electronic CB32-G központ