Az MI képjel-feldolgozás új korszaka – a főnix szárnyalása


Az MI képjel-feldolgozás új korszaka – a főnix szárnyalása
A mesterséges intelligencia (MI) vizuális információigényeit hatékonyabban kiszolgáló képjel-feldolgozó technológiával igyekszik erőteljesebb piaci pozícióra szert tenni az amerikai (USA) székhelyű Xfuse.

Hagyományos irányból megközelítve, a kaliforniai start-up megoldásának sajátossága, hogy szemben az ISP-k zömével, a színinformáció hozzáadását megelőzően végzi el a szükséges korrekciókat/beállításokat (gamma, dinamika tartomány stb.). Megállapításuk szerint ez részletgazdagabb, színhűbb „végtermék” létrehozására nyújt lehetőséget. Nem mellesleg, a fejlesztő számos egyéb érzékelő (hőérzékelő, GPS, radar, Lidar, giroszkóp stb.) adatait a képfolyammal ötvözni képes megoldása olyan adatgazdag, alacsony késleltetési idejű HDR (nagy dinamikatartományú) videoanyagok alkotását teszi lehetővé, mely alapjául szolgálhat fejlett MI támogatású/alapú technológiák következő fejlesztési szintjének megvalósítását teheti lehetővé. A felhasználó technológiák (autonóm járművek, robotika, CCTV stb.) fejlesztőinek egyedi igényeihez igazítható Phoenix HDR ISP (az Xfuse zászlóshajó technológiája) márka/gyártó/felbontás stb. függetlenül biztosítja a bemeneti adatok feldolgozását. A Phoenix az FPGA rétegben fut, nem terheli az MI-t kiszolgáló CPU-t/GPU-t, valamint finomhangolása/után-programozása akár „menet közben” is elvégezhető.

Forrás: XFUSE.AI

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az iPhone, mint céges belépőkártya
Olvasta már?
Az iPhone, mint céges belépőkártya