DVC DTC-BF5073 hőkamera


DVC DTC-BF5073 hőkamera
Forgalmazó: Alarm Automatika Kft.
Gyártó: DVC


Manapság egyre többet látunk hőkamerákat nem csak katonai, hanem civil alkalmazásban is. Most már az Alarm automatika kínálatában is elérhetőek ezek a típusú kamerák, mégpedig a DTC-BF5073 csőkamera és a DCN-PM437X500 PTZ kamera formájában. Hőkameráknak általánosan kettő előnye van a hagyományos képalkotást alkalmazó kamerákkal szemben. Igen magas a GDPR kompatibilitásuk és sokkal pontosabb eredményt adnak a helyzetről akár távolabbra is, látási viszonyoktól függetlenül (sötétség, köd).

Sok esetben akár többszázezer forintos büntetés is járhat érte, hogyha kameránk közterületből maszkolatlan részletet figyel. Azonban ez hőképre nem vonatkozik, mivel a személyazonosság nem felfedhető. Másik részről viszont az emberforma ugyanúgy beazonosítható és a behatolási riasztás ugyanúgy létrejön. Nagyobb terület védelme esetében lehet, hogy éjjel az inframegvilágítás távolsága nem elég, vagy zavaró látási viszonyok között nem kapunk megfelelő mennyiségű képinformációt. Termőföldön, vagy bokros területen megbújó behatolót sokkal nehezebb, vagy esetleg lehetetlen egyértelműen azonosítani egy optikai képalkotást használó kamerával, mint egy hőkamerával. Az sem kizárt, hogy ahova eddig 3 kamera kellett, most elég lesz 1 is.

A fent említett két model közül most a DTC-BF5073 hőkamerára szeretnénk fókuszálni. Ez egy dupla optikás kamera. Tehát hőképet és hagyományos optikai képet is alkot. Optikai érzékelője 5 MP, azaz 2592×1944 pixel felbontású, 1/2.7" CMOS-al rendelkezik és 8 mm a fókusztávolsága. Infra hatótávolsága max. 30 m. A hőkép 256×192 pixel felbontású, 7 mm fókusztávolságú és vanádium-oxid érzékelővel működik. Hőkép megjelenítési módok közül több is elérhető. Ezek a: fekete-fehér, annak negatívja, szivárványos (azaz a feketétől fehérig terjedő színes spektrum), valamint további kettő színfilter. Az elektronikát csőkamera házba helyezte a gyártó és ez a ház IP66 védettségű. SD kártya férőhelye max. 256 GB. Habár a kamera a Special sorozat tagja, de ettől függetlenül a Supreme termékcsalád minden AI analitikai funkciója elérhető benne. Ezek a funkciók az arcfelismerés mellett a céltárgyfelismerésen alapuló vonalátlépés és terület védelem.

Hőkamera analitikai funkciói a hőmérséklet érzékelés és tűzfelismerés. Tűzfelismerés funkció bekapcsolásával a kamera automatikusan vizuális úton felismeri, ha lángokat lát. Hőmérséklet érzékelés funkciója úgy működik, hogy kijelölt területen figyeli a minimum, maximum és átlaghőmérsékletet. Ezen paraméterek, illetve hőmérséklet különbség alapján lehet a riasztást beállítani. Maximum 4 szabályt lehet létrehozni. A kamera rendelkezik 1 riasztás ki- és bemenettel, illetve az aktív elrettentő (active deterrence) kamerák minden funkciója megtalálható benne, azaz a beépített fény és hangjelzés. A fényjelzést fehér fényű LED-ek adják, ezek villognak a megadott ideig és tempóban. A hangjelzés pedig minden esetben egy előre beállított hangüzenet.

Alapértelmezetten angol (és kínai) nyelvű üzeneteket tartalmaz, de fel lehet rá tölteni egyedi hangfájlt, így magyarul is tud figyelmeztetni, ha a megrendelő így kívánja. Hangjelzés hangerejét és lejátszásának számát lehet paraméterezni. Őszintén reméljük, hogy számos szakember életét meg fogja könnyíteni ez a termék testreszabhatóságával és széles körű felhasználhatóságával, valamint végfelhasználói körökben is igényt teremt ezen technológiára.


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Új Harper Dexia Artic nagy fényáramú vészvilágító lámpák -30°c-ig
Olvasta már?
Új Harper Dexia Artic nagy fényáramú vészvilágító lámpák -30°c-ig