Hazugságvizsgálat „távolról”


Hazugságvizsgálat „távolról”
Jövőbemutató hazugságdetektáló megoldással rukkolt elő a mimikai jelekkel történő kódolási technológiájával magának nevet szerző Fletcher Heisler.

A fejlesztő által „Truthsayer”-nek elnevezett, az arc biometrikus jellemzőire – illetve azok változásaira - fókuszáló szoftver standard videoanyagokon is futtatható, így akár távolról és/vagy a vizsgált alany tudtán kívül is képes az igazmondást és a hazugságot detektálni. Legalább is Heisler Úr állítása szerint, aki Az OpenCV egy előre betanított hangulatfelismerő könyvtárát és a Google MediaPipe-ból származó Archálót (Face mesh) használta a Truthsayer megalkotásához. Elmondása szerint, megoldásának egyik legnagyobb előnye, hogy szemben a hagyományos hazugságvizsgálattal, ez távolról is működik, és a vizsgált személy nem készülhet fel (olyan „könnyen”) a kijátszására, mint az a hagyományos megoldások esetén lehetséges. A Truthsayer arc véráramlásának sajátosságait vizsgálva méri a pulzust, elemzi pislogás sebességét és gyakoriságát, a tekintet általános irányát (év változásait), az ajkak összeszorítását, az alany kézgesztusait. Adott jelek kumulálódása jelezheti, hogy a vizsgált személy nem a legőszintébb a környezetével – amennyiben Fletcher Heisler eredményei kiállják a további tesztelések próbáját.

Forrás: hackaday.com, Fletcher Heisler (Twitter)

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Hálózati csatlakozás – újragondolva
Olvasta már?
Hálózati csatlakozás – újragondolva