Robot járőrkutya arcfelismerő funkcióval


Robot járőrkutya arcfelismerő funkcióval
Az amerikai (USA) Prosegur hivatalosan is szolgáltatási portfoliójába emelte Yellow-t, az arcfelismerés funkcióval (is) felvértezett, első sorban a cég által védett terület „határmezsgyéjén” végzendő járőrfeladatokra „kihegyezett” robotkutyát.

Az említett arcfelismerés funkciónak köszönhetően az új „munkatárs” képes felismerni, hogy mely személynek van joga az adott területen – legyen az egy szervezet ingatlanja, vagy egy nagyobb rendezvény területe – tartózkodni, és ki az illetéktelen behatoló. A „feladatvégrehajtás” során a Prosegur GenzAI platformja és az Azena videoanalitikai megoldásai biztosítják Yellow számára a munkája hatékony elvégzéséhez szükséges „intelligenciát”, továbbá az 5G előnyeit is kihasználja, hogy folyamatos kapcsolatot tartson a cég biztonsági műveleti központjaival (SOC). Természetesen a robot nem „intézkedik”, ez a feladat a Prosegur humán erőire hárul, de a „felderítés” területén fáradhatatlan és megvesztegethetetlen segítőtársa lehet az adott területért felelős biztonsági őrségnek. Yellow képességeit már megismerhette idén nyáron a „nagyérdemű” a lisszaboni Rock in Rio fesztivál, valamint a Madrid Open teniszbajnokság alatt, az USA-ban szeptember közepén debütált az atlantai Global Security Exchange rendezvényen.

Forrás: Prosegur

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Provision PR-I4340ADMVF és PR-DI340ADMVF kamerák
Olvasta már?
Provision PR-I4340ADMVF és PR-DI340ADMVF kamerák