Global Fire – G-One tűzjelző központ


Global Fire – G-One tűzjelző központ
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Global Fire Equipment


A Global Fire intelligens termékcsalád legújabb tagjaként üdvözölhetjük a G-One tűzjelző központot, azaz a GEKKO család legkisebb tagját, amit össze is hasonlítunk nagyobb testvéreivel.

A G-One tűzjelző központ, ellentétben a GEKKO és az OCTO+ tűzjelző központokkal, további hurkokkal nem bővíthető. Ez a központ egy hurokkal rendelkezik és a hurokbővítésen kívül minden további paraméterében megegyezik az 1 hurkos GEKKO tűzjelző központtal, a fenti képeken látható előlapi különbséget leszámítva.

Az új központ a legköltségérzékenyebb rendszereket célozza meg, ugyanakkor mégis rugalmasan bővíthető – írásunkból kiderül, hogy hogyan.Mint a többi Global Fire tűzjelző központ, a G-One is eleme lehet a Chameleon Network hálózatnak így több G-One központ is összefűzhető egymással vagy más GEKKO és OCTO+ központokkal, melyeket egy Chameleon Repeater köt össze egy nagy rendszerré.

Az új központok változtatás nélkül kezelik a Junior és Juno-Net által is használt GFE / ZEOS jelzőhurkokat, tehát a régi rendszerek cseréje zökkenőmentesen oldható meg.

A GEKKO és G-One központok alapvetően a Junior központ kiváltását célozták meg, ennek megfelelően egészen kis rendszereket tudunk kiépíteni költséghatékony központok felhasználásával. A GEKKO esetében nem kell lemondanunk a további hurokbővítésről sem. A központ hurokkártyájának cseréjével akár kettő, három vagy négyhurkos rendszert is ki tudunk építeni. Amennyiben ennél is nagyobb rendszerre van szükségünk, akkor még mindig tovább tudjuk bővíteni a rendszerünket a Chameleon Network hálózat segítségével.

A GEKKO központA Junior és G-One tűzjelző központokkal szemben a GEKKO központok 0, 1, 2, 3 és 4 hurkos kialakításban érhetők el, akárcsak az OCTO+ központok. A rendszer további hálózatba kapcsolt központok és NODE+ bővítők segítségével maximálisan 128 hurokig bővíthető.

Az új, LC EVOLUTION hurokkártyákat optimalizálták, így még egyszerűbbé vált az utólagos bővítés. Ezeket használja a GEKKO és az OCTO+ központ, valamint a NODE+ bővítő is. Így egy egyszerű és gazdaságos kártyacserével bővíthetjük például az 1 hurkos GEKKO / OCTO+ központunkat 2, 3 vagy 4 hurkossá.
Mindegyikre igaz, hogy hurkonként 125 címen, maximum 250 eszközt támogatnak, az elődökkel megegyezően az eszközöket 384 zónába, 512 IO és 512 hangjelző csoportba szervezhetjük. Itt is két tűzjelző és egy hibarelé kimenetet, valamint két felügyelt hangjelző kimenetet találunk.

Az eseménytár mérete 10 000 sorra növekedett és a kijelzőt is modernizálták, a hagyományos LCD kijelző helyett grafikusat kapunk, mely teret enged a grafikai ábrázolásoknak, valamint az informatív, piktogramos megjelenítésnek.

A programozó szoftver mini USB aljzaton keresztül csatlakozhat. A legjobb oldala a fejlesztésnek, hogy a teljes menüstruktúrát megtartották, így a programozás menete teljesen ismerős lesz, nem kell egy teljesen új rendszert megtanulnunk. Ezt bővítették pár olyan menüponttal, ami a nagyobb keretszámok kezelését, valamint a hálózati működés beállítását szolgálják.A nagy eszközszámú, elosztott rendszerek kialakítását az új fejlesztésű Chameleon Network biztosítja. Ennek része lehet a G-One, GEKKO és OCTO+ központ, a NODE+ bővítő és a hálózat kezelését biztosító Chameleon Repeater. Egy hálózat 32 eszközt tartalmazhat, miközben az egyes OCTO+ panelek a saját alközpontjaikkal egyenként biztosíthatnak 128 hurkot. Ezzel kolosszális, akár 1 000 000 eszközt felügyelő rendszert is építhetünk! A Chameleon Network támogatja a gyűrűs és MESH kialakítást, csatlakozási módja pedig lehet optika vagy RS422, vegyesen is. A Chameleon Network kialakítási lehetőségeit később részletesen is bemutatjuk.Összefoglalva:

A G-One a Global Fire legköltséghatékonyabb intelligens központja, s bár további hurkokkal nem bővíthető, mégis nagy rendszerek építőeleme lehet a Chameleon Network részeként.

Többet szeretne tudni a központról és általában a Global Fire termékekről? Keresse műszaki tanácsadó kollégáinkat, akár online foglalási rendszerünkön keresztül!

A Global Fire termékeket keresse weboldalunkon, üzleteinkben és partnereink kínálatában.

Felelős személy:
Gyigor Tamás
tamas.gyigor@powerbizt.hu

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
QuadroSense – a Zmax védjegyoltalommal ellátott márkaneve
Olvasta már?
QuadroSense – a Zmax védjegyoltalommal ellátott márkaneve