Az analóg még nem halott


Az analóg még nem halott
Annak ellenére, hogy az IP rendszerek veszik át az uralmat a videómegfigyelés világában és leszögezem, hogy az Alarm automatika szakemberei is nagyrészt az IP rendszereket ajánlják, az analóg-hibrid technológiának is megvan a helye a telepítésekben.

A DVR (Digital Video Recorder) elnevezés bent ragadt a köznyelvben, amikor DVC analóg-hibrid rögzítőkről beszélünk, de gyakorlatilag ezek IP és analóg rögzítők kombinációja. Még a belépő modellek is kezelnek legalább kettő IP kamerát a 4 analógon felül. A másik jelentős különbség egy klasszikus értelemben vett DVR-hoz képest, hogy mivel hálózaton van, emiatt távoli elérés funkció is lehetséges.

Számos oka lehet, hogy analóg-hibrid rendszer kerül telepítésre. Ezek közül a leggyakoribbak:

1. Rendszer felújítás:
 • Koaxiális kábelek vannak kihúzva és az ügyfél meg szeretné spórolni a kábelezés költségét.
 • Rendszer bővítés esetén is teljesen optimális lehet kicserélni a régi rögzítőt és hozzáadni pl a 4 régi analóg kamerához 1 vagy 2 IP kamerát. Irónikus, de ezzel az ügyfél igényeit az IP rendszer felé fogjuk „terelni” egy analóg-hibrid rögzítővel, ha látja az IP és analóg felvételek közötti különbséget.
 • Az ügyfél legkisebb költségbefektetéssel szeretne távoli elérést biztosítani a jelenlegi analóg kamerarendszeréhez

  2. Különleges ügyfél igény:
 • Az ügyfél annyira a legolcsóbb megoldást szeretné, hogy az IP rendszer kiváló ár-értéke ellenére analóg rendszert szeretne, mert az - ha minimálisan is - de olcsóbb.
 • Egyes ügyfelek nehezen értik meg, hogy léteznek zárt IP rendszerek és paranoid jellemvonásaik miatt ragaszkodnak nem IP technológiához. Ez esetben ki lehet játszani a „DVR kártyát” és offline analóg rendszert építeni.

  Analóg kameráink közül a legoptimálisabb választás a DCA-TV2125 mely 2 MP felbontású dome kamera, optikai zoommal (2.8-12 mm) és 30-50 m IR hatótávolsággal. Közelebbi terület megfigyelésére a DCA-TF2283-mat javasoljuk. Ez szintén 2 MP felbontású dome kamera, amely 20-30 m IR hatótávolságú és széles, fix látószöggel rendelkezik (2.8 mm). Ha az előbbi paraméterekkel rendelkező kompaktabb csőkamerát keressük, akkor a DCA-BF2283-at fogjuk megtalálni. Ezen optikai zoomos változata a DCA-BV2125, amely szintén 2.8-12 mm fókusztávolságú, 2 MP felbontású és 30-50 m-ig terjed az IR LED megvilágítása. Ezekhez a kamerákhoz a rögzítőink közül kínálunk 4, 8 és 16 csatornásat. Mindegyikhez hozzá lehet adni 2 IP kamerát az analógok felett, ez max. 5 MP felbontású lehet, kivéve a 4 csatornás verzióban, ahol 2 MP. Ezek mind 1 db merevlemezt kezelnek és rendelkeznek távoli elérés funkcióval. (DRA-0421RN, DRA-0821HN, DRA-1621HN)

  Az Alarm automatika irodájában megindult a munka teljes gőzzel az Új évben! Számos DVC és egyéb oktatásunk lesz meghirdetve, illetve azon telepítők számára, akik szeretnének bevezetést nyerni az IP kamerás rendszerekbe egy IP kamera alapok oktatást is meg fogunk hirdetni.

  Telepítésekben gazdag boldog Új évet kíván az Alarm automatika csapata!

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Biztonságos kajakozás és SUP-ozás nyáron, a ZOLEO műholdas kommunikátorral
  Olvasta már?
  Biztonságos kajakozás és SUP-ozás nyáron, a ZOLEO műholdas kommunikátorral