Aktiválás a biztonságért


Aktiválás a biztonságért
Kutatások és statisztikák alapján közel 1 millió jelszót lopnak el hetente. /Breach Alarm (2019)/. Az ellopott jelszavak 81%-a jellemzően már korábban kiszivárgott, ismert alapjelszó vagy gyenge jelszó. /Verizon Data Breach Investigations Report (2020)/ Ezen információk talán még jobban bizonyítják, hogy a kényelem helyett célszerűbb a biztonságot választani.A nagyobb biztonság érdekében a Techson legújabb szériás IP kamerái (például: EA5, ES4, MS5, PT3) csak olyan erős jelszavakkal válnak aktívvá, amelyek tartalmaznak kis- és nagybetűt, számot és speciális karaktert, valamint legalább 8 karakter hosszúak.

Az említett négy karakterosztály összesen 96 egyedi karaktert tartalmaz. Ebből a 96 egyedi karakterből egy 8 karakterből álló jelszó esetén 7,2 quadrillió különböző jelszó készíthető. Ha rendszerünket egy átlagos számítógéppel (10.000 jelszó/másodperc) próbálják hackerek megtámadni egy ilyen kombináció esetén akár 22.875 évre is szükségük lehet, hogy jelszavunkat feltörjék, viszont, ha egy szuperszámítógép (1.000.000.000 jelszó/másodperc) támadja a rendszerünket, még annak is legalább 83,5 napra van szüksége a feltöréshez.

Az aktiválást két módon végezhetjük el. Megcsinálhatjuk a kamera saját webes felületén vagy a Techson IP Manager segítségével (akár tömegesen is). Mindkét esetet bemutatjuk a továbbiakban. Kattints ide az útmutató elolvasásához!


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Sötétségben is éber: Provision-ISR hőkamerák
Olvasta már?
Sötétségben is éber: Provision-ISR hőkamerák