Magasabb biztonság a DVC IP kameráknál


Magasabb biztonság a DVC IP kameráknál
A DVC IP kamerák 5.1.1 firmware verziótól megemelt jelszóbiztonsági irányelvekkel lettek ellátva. Ez annyit jelent, hogy ha böngészőn keresztül szeretnénk belépni, akkor egy erős jelszót kell megadnunk, ami természetesen nem lehet az alapértelmezett „123456”.

Emiatt egyes firmware verziójú NVR-ek akadályba ütközhetnek az IP kamerák „plug and play” hozzáadásánál. Megoldás erre, hogy a rögzítőn a firmware-t fel kell frissíteni az 1.4.7-es verzióra. Ha ez megtörtént az IP kamerákat hozzá lehet adni továbbra is az alapértelmezett jelszóval. Az analóg-hybrid rögzítőknél teljesen más a helyzet. Itt aktiválni kell a kamerát a böngésző felületén és a Config Home>Security>Security Management>Password Security menüpont alatt a Password Level-t low-ra kell állítani. Ha ez megtörtént, akkor az „123456” alapértelmezett jelszót újból lehetséges az admin felhasználóhoz rendelni. Azonban az alapértelmezett jelszót használni biztonsági kamerákon kifejezetten nem javasolt. Ez nem csak illetéktelen betekintést biztosíthat emberek magánéletébe (magánházakba szerelt kamerák esetében), de ugyanakkor rablások megszervezését is elősegítheti (pl.: raktárépületekbe helyezett kamerák esetében). Ha szakmai tanácsra van szükséged, vagy egyéb kérdés merült fel, várjuk hívásod és szívesen válaszolunk.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale
Olvasta már?
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale