GLOBAL FIRE - Bemutatkozik az OWL felügyeleti szoftver


GLOBAL FIRE - Bemutatkozik az OWL felügyeleti szoftver
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Global Fire Equipment


A Global Fire Equipment (GFE) bevezette az OWL-t, egy fejlett „plug and play" tűzjelzőmenedzsment- és felügyeleti szoftvert a CHAMELEON Network intelligens központokhoz.



A kiváló minőségű grafikus felhasználói felületnek köszönhetően az OWL felhasználói nyomon követhetik tűzjelző központjaik állapotát, és valós idejű információkat, valamint teljes áttekintést kaphatnak a teljes tűzjelző rendszerükről (FDAS).

Az intuitív, felhasználóbarát és nagyon könnyen beállítható és kezelhető OWL ideális megoldás minden méretű és típusú létesítményhez – az egypaneles rendszertől kezdve a többpaneles és több telephelyes, akár 64 rendszerrel rendelkező alkalmazásokig mindent támogat.



Az ügyfelek az OWL segítségével három egyszerű lépésben importálhatják konfigurációs fájljaikat a panelről az OWL felügyeleti szoftverbe:



1. lépés: a konfigurációs fájlok exportálása a tűzjelző központból egy PC-re.

2. lépés: a konfigurációs fájlok importálása a PC-ről az OWL szoftverbe.

3. lépés: a rendszer üzembe helyezése egyszerű kattintással, húzással és ejtéssel.

Az OWL teljes mértékben kompatibilis a GFE CHAMELEON Network intelligens vezérlőpanelek sorozatával ( G-ONE, GEKKO és OCTO+ ). Mivel PC-alapú platformról van szó, az OWL egyszerre érhető el különböző PC-kről, bárhol is legyenek azok a világon – feltéve, hogy ugyanazon a hálózaton vannak –, akár VPN kapcsolaton keresztül. A szoftverről biztonsági mentés készíthető a fő PC meghibásodása esetén, és az ügyfél konfigurációs fájlja is visszaállítható.



Az OWL elegáns és könnyen kezelhető grafikus felhasználói felülete megjeleníti a rendszer összes eszközét és riasztási eseményét, valamint a panel állapotára vonatkozó információkat.

A grafikák és ikonok egyszerű és logikus módon – egy alaprajz segítségével elrendezve – lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy valós időben azonosítsák az esetleges tűzjelzéseket és hibákat, majd gyorsan reagáljanak.

Minden egyes panel úgy jeleníthető meg a képernyőn, mintha a kezelő előtte állna, és az olyan alapvető parancstevékenységek, mint a „hangjelzők aktiválása", „hangjelzők némítása", „kezelők némítása" és a „rendszer reszet/nyugtázás" intuitív módon végezhetők el a szoftver főmenüjéből. Az egyszerű vezérlőgombok lehetővé teszik a felhasználó számára az eszközök engedélyezését és letiltását, és az összes eszközről analóg értékek is lekérdezhetők egy menü kiválasztásával.

Az OWL szoftver minden egyes riasztást, hibát, felhasználói hozzáférést és interakciót rögzít az FDAS-on, így biztosítva a rendszer teljes átláthatóságát.



Az épület érintett területe kiemelt, és az ikonok jelzik a riasztási esemény vagy hiba pontos helyét. Minden rendszerinterakció naplózásra kerül, és a napló szükség esetén exportálható, például azért, hogy tűz esetén a biztosítótársaság számára a riasztások/hibák naplóját, vagy a tűzoltóság számára a heti tűzvizsgálatokhoz a naplót biztosítsa.

Az OWL szoftver kétszintű vezérléssel rendelkezik: rendszergazda és üzemeltető. Legfeljebb négy rendszergazda tartozhat teljes hozzáféréssel a rendszerhez, és a szoftver segítségével bármilyen változtatást végezhet a rendszer ok-okozati konfigurációjában. A rendszergazdák programozása jelszóval védett. Korlátlan számú felhasználó kaphat operátori ellenőrzést, és kaphat e-mail- vagy SMS-értesítést, vagy mindkettőt. A felhasználók meghatározása után minden egyes felhasználónak egyedi utasításokat lehet adni.





Összefoglalva:

Fernando Oliveira, a GFE igazgatója írta:

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy elindíthatjuk az új OWL szoftverünket, amelynek fejlesztése egy évig tartott. Az OWL felhasználóbarát riasztáskezelő- és felügyeleti szoftver hiánypótló a globális piacon, könnyű telepíteni, csatlakoztatni és működtetni. Ez a bevezetés az OWL termékfejlesztésének három tervezett fázisából az első. A szoftver telepítése már folyamatban van globális ügyfélbázisunkban, így a következő fázis a közeljövőben az OWL App és egy csatlakoztató eszköz kifejlesztése. Végül terveink szerint az OWL egy felhőalapú rendszerré fejlődik, amellyel ügyfeleink központosított rendszereket vezérelhetnek, és nyomon tudják követni a paneljeiket, bárhol is legyenek a világon."



Többet szeretne tudni a központról és általában a OWL termékekről? Keresse műszaki tanácsadó kollégáinkat, akár online foglalási rendszerünkön keresztül!
A Global Fire termékeket keresse weboldalunkon, üzleteinkben és partnereink kínálatában.

Felelős személy:
Gyigor Tamás
tamas.gyigor@powerbizt.hu
Tagek: tűzjelzés

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Látni és hallani
Olvasta már?
Látni és hallani