PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer


PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer
Forgalmazó: Riarex Kft.
Gyártó: SIEZA


A PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer moduláris, egyszerű kiépíthetősége miatt ideális a nagy területen fekvő objektumok illetéktelen behatolás elleni kültéri védelmére. A rendszer telepíthető minden hagyományos kerítéstípusra (pl.: drótfonatos, hegesztett tekercses, hegesztett paneles) és egyéb kerítésekre is (fém lamellás, fém paneles, kovácsoltvas). Innovatív kialakításával a legmodernebb megoldást nyújtja a cseh nemzetiségű Sieza gyár PERIDECT+ névre hallgató kerítésvédelmi rendszere.

A rendszer érzékeli mindazokat a mechanikus hatások által keltett vibrációkat, amelyek a kerítésen való áthatoláskor lépnek fel. A piezoelektromos érzékelő fejek normál kialakítás mellett elérhetőek vandálbiztos kivitelben is. Az érzékelő rejtett változata telepíthető a kerítésoszlopokba, illetve igény szerint akár a föld alá is süllyeszthető. A speciális kialakítású érzékelők alkalmazhatóak robbanásveszélyes területek védelmére.

A vonali I/O modul (LIP+) segítségével egyéb, hagyományos érzékelő pl. nyitás érzékelő, infrasorompó is csatlakoztatható a hurokra. A PERIDECT+ az ún. „Differenciált Logika” használatával radikálisan csökkenti az időjárási hatások (eső, szél, jégeső, villámlás) okozta téves riasztásokat anélkül, hogy változtatni kelljen annak érzékenységén.

A PERIDECT+ programozható kimenetein keresztül illeszthető egyéb riasztórendszerekhez. Másik lehetőség a harmadik féltől származó képi megjelenítő és integrált felügyeleti rendszerhez való illesztés, amely lehetővé teszi a behatolás pontos helyének megjelenítését és vezérli a más rendszerekkel való kommunikációt (PSIM, VMS).

A PERIDECT+ rendszer jellemzői:

 • Moduláris rendszer – a DIN sínre szerelhető modulok lehetővé teszik a könnyű szerelést.
 • Galvanikus hurok leválasztás – minden érzékelő hurok galvanikusan le van választva a kiértékelő
  egységtől, amely csökkenti a zavarérzékenységet.
 • Szimmetrikus kötésű érzékelők – minden érzékelő kétvezetékes kábellel csatlakozik a hurokra (DSP+).
  A szimmetrikus kötés egyszerűsíti a rendszer telepítését, nem szükséges figyelni a kábelek polaritására.
 • Akár 500 érzékelő csatlakoztatása egy hurokra – lehetővé teszi akár 1500 méter hosszúságú kerítések egyszerű levédését (3 méteres szakaszok esetén). Egy ponton két hurok vezérlő is használható, így a biztosított szakasz hossza akár 3000 méterre is növelhető.
 • Biztosított (redundáns) érzékelő hurok – ennél a gyűrű topológiájú kialakításnál az érzékelő hurok mindkét végén egy-egy hurok vezérlőhöz csatlakozik.
  Egy vezérlő modul (Master) hagyományos üzemmódban kezeli az érzékelő hurkot, míg a másik (Slave) tartalékként felügyeli a hurok működését. Amint a Master vezérlő elveszti a kapcsolatot az egyes érzékelőkkel (pl. elvágják a hurkot) akkor a hurok másik oldaláról a Slave vezérlő átveszi az érzékelők teljes értékű felügyeletét.
 • Szakasz leválasztók – rövidzár esetén is biztosítja az érzékelő hurok működését (LSP+).
  A Master vezérlő oldali szakasz a rövidzár előtti leválasztóig normál üzemben működik továbbra is, míg a rövidzár utáni leválasztótól a Slave hurok vezérlő felügyeli és kezeli az érzékelők jelzéseit.  A Sieza PERIDECT+ rendszerével jelentősen csökkenthetők a telepítési és a karbantartási költségek.

  Az egyedi algoritmus használatával minimálisak a védett vonalon fellépő téves riasztások, valós riasztási eseménykor elegendő időt biztosít a hatékony beavatkozás megtételére, ezzel határozottan növelve az Ügyfelek elégedettségét és bizalmát a kerítésvédelmi rendszerekben.

  RIAREX KFT.
  Gecse László
  termékfelelős
  g.laszlo@riarex.hu
  06 (20) 290 4058

  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Újdonság: megjelent a Milesight 61.8.0.4 kamera firmware
  Olvasta már?
  Újdonság: megjelent a Milesight 61.8.0.4 kamera firmware