A JABLOTRON 2023. évi szettjei


A JABLOTRON 2023. évi szettjei
Az okos riasztókat gyártó cseh céget sem kerülhette el az ukrajnai háború és a COVID miatti gazdasági válság.

Az alkatrész árak, illetve bizonyos alkatrészek megszűnése, valamint az árfolyamok átrendeződése miatt több termék elektronikáját át kellett tervezni. Az általános költség növekedés miatt a JABLOTRON is kénytelen volt több lépcsőben emelni az árait. A fenti negatív hatások miatt az évek óta piacon levő szett összeállításokat is meg kellett szüntetni. 2023 elejére stabilizálódni látszik a helyzet, így sikerült erre az évre versenyképes áron állítani össze a szetteket.

Modern Design vezetéknélküli PIR a vezeték nélküli JABLOTRON szettekben


Változás a szettekben, hogy azok korábban a hagyományos formájú vezetéknélküli PIR-t, a JA-150P modellt tartalmazták, az idén viszont az esztétikus DESIGN LINE megjelenésű vezetéknélküli JA-151P-WW található bennük.

A pozicionálást segítő, és a szemnek is tetszetős telepítést elősegítendő kapható hozzá fali és mennyezeti konzol is. A tartó beépített szabotázskapcsolót is tartalmaz, mely saját csatlakozóval kapcsolódik az érzékelő külső szabotázskapcsoló fogadására kialakított aljzatába. Így az idei vezeték nélküli szettek még nagyobb használati értéket képviselnek.

A JABLOTRON termékek forgalmazásában az LDSZ Kft. 5 éves tapasztalattal bír. Ez alapján az idén a szettek tartalmát a valós igények szerint módosították.


Vezetékes és vezeték nélküli JABLOTRON szettek

Nézzük hát a szetteket ár szerint növekvő sorrendben, ahogy a webáruházban is megjelennek:

A HULDSZ1 csak egy 32 zónás 4 partíciós, beépített LAN kommunikátoros hibrid, azaz címezhető, buszos vezetékes és vezeték nélküli eszközöket fogadni képes okos riasztóközpontot tartalmaz egy GPRS kommunikátorral. Árban ez egy nagyon versenyképes összeállítás.

Ezt akkor javasolt megvásárolni, ha sok speciális érzékelőt kell telepíteni, vagy elsősorban a központ beléptető funkcióira van szükség.

Továbbra is kapható a MINIKIT, amely ugyanazt a 32 zónás hibrid okos riasztóközpontot, vezetéknélküli LCD kezelőt, egy-egy darab szép vezetéknélküli PIR-t és nyitás érzékelőt tartalmaz. Ez egy alap szett, melyhez nyilvánvalóan további érzékelőket, hangjelzőt, szükség esetén GPRS kommunikátort kell vásásrolni. Az alaplapon levő LAN kommunikátorral az ingyenes, profi applikációt is lehet használni.

Ezt a szettet akkor javasolt megvásárolni, ha nem szeretnénk kültéri hangjelzőt telepíteni, illetve csak nagyon kevés érzékelőre van szükség.

A JABLOTRON komplett vezetékes szettje 2023-ban az 50 zónás, 8 partíciós, beépített LAN kommunikátoros, 32 kimenetet vezérelni képes, és vezeték nélküli eszközök ( távirányító, beltéri hangjelző, érzékelők sora ) fogadására is felkészített hibrid okos riasztó központjára épül. Vezetékes kezelő, 6 db címezhető vezetékes infra, 2 db címezhető vezetékes reed, címezhető vezetékes aktív kültéri hang-fényjelző beépített akkuval, és a 2G-s GPRS modul található még a szettben. A címezhető eszközöknek köszönhetően a vezetékezés nem csillagpontos, így igen sok méter megtakarítható a kábelhálózat építésekor.

Ezt a szettet érdemes választani, ha még az építkezés során be lehet húzni a vezetékeket, és több minden vezérlésére merül fel az igény. Egy közepes méretű cégnél pillanatok alatt túljutunk a kisebb központ max. 4 db kimenetén, de az eszközök számában is hamar el tudjuk érni a 32 db-os határt. Főleg, ha esetleg egy régi riasztót cserélünk korszerűre, hiszen a régi zónabővítők helyére csak 16 zónás vezetékes bővítőt tudunk tenni JABLOTRON-ból, az pedig akkor is elfoglalja a 16 címet, ha csak 6-8 db érzékelőt kötünk be.

Ez a szett már mindent tartalmaz egy komplett riasztó rendszerhez, mindössze 1 db akkumulátort kell beszerezni a központba, plusz a szükséges buszkábelt.

Ha csak kis vezetékes rendszert kell most építenünk, akkor is célszerű megvenni ezt a szettet a tartalom kedvezményes árai miatt, és venni hozzá egy legelsőként bemutatott HULDSZ1 szettet, és a nagyobb kapacitású központot eltenni egy nagyobb vezetékes vagy vezeték nélküli munkához, ahol ki tudjuk használni a listaáron 30e Ft felárat.

A JABLOTRON komplett vezetéknélküli szettje 2023-ban a kisebb, 32 zónás 4 partíciós hibrid okos központot tartalmazza vezeték nélküli LCD kezelővel, 5 darab szép WL infrával, 1 darab WL reed-del, 1 darab WL kültéri hangjelzővel és egy GPRS kommunikátorral. Ennyi eszközzel már egy kisebb családi ház, üzlet, iroda riasztó rendszere is megoldható. Ugyanakkor lehetőség van további 24 eszközzel (kezelő, érzékelő, hangjelző) való bővítésre. Az üzembe helyezéshez mindössze 2 akkumulátor és az elemek vásárlása szükséges. Némi gyakorlattal ez 3-4 óra alatt felszerelhető és átadható az ügyfélnek. A mai munkabérek mellett a vezeték nélküli nem is lesz drágább, mintha egy vezetékes riasztót építenének ki, ahol hosszú egyeztetésre van szükség a megrendelővel, hol szabad és hol nem vinni a kábelcsatornát. Nyújtja mindezt a szettben levő eszközök listaárának 75 %-ért.

Ezt a vezeték nélküli szettet javasolt vásárolni, ha egy meglévő átlagos családi házba vagy max. 300 négyzetméteres irodába, intézménybe kell riasztót telepítenünk.

Nem újdonság, de azért felhívom rá a figyelmet, hogy ha a GPRS kommunikátorba szükséges SIM kártyát az LDSZ-től szerzi be, vagy az LDSZ távfelügyeletére köti a JABLOTRON szettet, akkor a telepítő jelentős további kedvezményeket kap a most 5 éve JABLOTRON termékeket forgalmazó LDSZ-től.

Az alábbiakban táblázatba foglaltuk a JABLOTRON 2023. évi szettjeit a könnyebb áttekinthetőség kedvéért:


Kijelenthető, hogy a JABLOTRON-ról a telepítők köztudatában levő 4 tételből hármat módosítani kell:
1. vezeték nélküli
2. lakásokba való, kis rendszer
3. műszakilag jó
4. de drága

Ugyanis:
1. igenis vannak vezetékes eszközök a JABLOTRON palettáján
2. A 230 zónás, 15 partíciós központtal közepes, nagy rendszer is építhető
3. ezt nem kell módosítani, mert műszakilag tényleg jó
4. szettben vásárolva nem drágább, mint a versenytársak

A JABLOTRON szettek telepítéséhez szükséges információkat, tapasztalatot rendszeresen megtartott, gyakorlati tudást adó oktatásokon adja át az LDSZ csapata.

Jelentkezzen a JABLOTRON képzések egyikére IDE kattintva












Szabó Péter
főmérnök
LDSZ Vagyonvédelmi Kft.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től
Olvasta már?
RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től