Videosec IQ mozgásérzékelés – mindennel kompatibilis


Videosec IQ mozgásérzékelés – mindennel kompatibilis
A Videosec IQ képanalitika újabb funkcióval bővült. Az IQ mozgásérzékelés ONVIF mozgásérzékelésként küld riasztást, ha embert lát a kamera látómezejében, ez által bármelyik gyártó rögzítőjével kompatibilis. Az új funkció már a kedvező árú 4MP Starlight kamerákban is elérhető.

A hibrid fényű 4 megapixeles csőkamerák (IPW-2124LSA-28WAL, IPW-2124LSA-40WAL, IPW-2324IQ-28Z-SWA) érkezésével megérkeztt az IQ mozgásérzékelés is, ami firmware frissítéssel a többi 4MP kameránkon is elérhető. Miért közel 100Mbyte a frissítés? Nos, a firmware több, mint felét a képanalitikához tartozó neurális AI táblázatok teszik ki, ez teszi a képanalitikát kellően hatékonnyá.

Videosec NVR-ekkel alkalmazva az IQ mozgásérzékelés fő újdonsága a hibrid fény automatikus vezérlése, azaz éjszaka, fekete-fehér módban, ha a kamera embert lát, fehér fényre és színes üzemmódra vált. Csak miután az utolsó ember is távozott a képmezőben kijelölt riasztási területből, utána 7 másodperccel vált vissza a kamera fekete-fehér üzemmódra. Ha behatolásérzékelési és vonalátlépési riasztásokkal együtt használjuk, elérhetjük, hogy egy kamera háromféle reakciót válthasson ki az alapján, hogy a képmező melyik részén tartózkodik ember.

Az IQ mozgásérzékelés másik fontos előnye, hogy más gyártók ONVIF-kompatibilis rögzítőivel teljesen kompatibilis. Mozgásérzékelés kezdeteként küldi át a kamera az NVR vagy okos otthon központ felé az emberalak-észlelést, mozgásérzékelés vége jelzést pedig az utolsó ember távozása után 7 másodperccel küld. Az IQ mozgásérzékelésről youtube bemutatóvideót talál weboldalunkon.

Kérdéseivel keresse a Videosec csapatát

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Avigilon- AI-NVR2 hálózati videorögzítő
Olvasta már?
Avigilon- AI-NVR2 hálózati videorögzítő