Wisenet TNM-C4940TD hőkamera

Bi-spektrális AI hőkamera

Wisenet TNM-C4940TD hőkamera
Forgalmazó: Aspectis Kft
Gyártó: Hanwha Techwin


A Wisenet bi-spektrumú hőkamerái két különböző hullámhossztartományt kombinálva nagy felbontású hőképeket készítenek. Ezeket a kamerákat gyakran használják különféle alkalmazásokban, például hadászati-, ipari megfigyelésben, valamint orvosi képalkotásban.

A Hanwha Vision Wisenet TNM-C4940TD hőkamera egy 2 optikás kamera, amely a hőtartományban (8μm <> 14μm) és a látható fény tartományában is képes képeket készíteni, alkalmazva mindkét optikán a mesterséges intelligencia alapú objektumdetektálást.

A Hanwha Vision cég által gyártott hőkamerák a biztonsági megoldások terén kiváló minőséget képviselnek. A Hanwha Vision hőkamerák széles választékát kínálják, amelyek különböző típusokban érhetők el, és számos alkalmazási területre felhasználhatóak, mint például az iparban, az épületfelügyeletben és a biztonsági szolgáltatásokban.

Ennek a hőkamera sorozatnak egyik kulcsterméke a most megjelenő, Wisenet TNM-C4940TD bi-spektrumú hőkamera, amely igen magasra teszi a mércét.

Hőkamera előnyei
A Deep Learning mesterséges intelligencia technológiát alkalmazó kamerák, rendkívül pontos észlelésnek és objektumosztályozásnak köszönhetően időt és a téves riasztásokhoz kapcsolódó felesleges költségeket takaríthatnak meg. A kettős spektrumnak (termikus és látható fény) köszönhetően a kamera teljes hatékonysággal működik nappal és sötétben egyaránt.

Mivel a hőkamera hőmérséklet-változási pontossága ± 0,5 ℃, ez kombinálva a mesterséges intelligencia észleléssel, a kamera használata jelentősen csökkenti - az egyéb figyelmen kívül hagyott hőforrásokból származó - téves riasztásokat.

Főbb funkciók
A hőkamera alapja egy hűtés nélküli mikro-bolométer. A látható fény egy 1/1.8” CMOS képfeldolgozó lapkára alkot képeket, mindez 4k felbontásban.
A kamera (VGA hőkamera és 8MP látható fényű képek is) egyetlen IP-n keresztül elérhető, s minden csatornán 30fps képkocka sebességű videostream tekinthető meg. A hőkamera lencséje egy 9.1mm-es fix lencse, míg a látható fény kamera optikája 4.4 – 9.3mm-es fókusztávolság között motorosan állítható, s amely kamerán 120dB WDR kontraszt kezelés jellemző, s egy 30m-es infra megvilágító is helyet kapott. A kép stabilizálásért a beépített gyro-szenzor, a tökéletes láthatófény képért a beépített lencse torzítás korrekció felel. Természetesen a Hanwha kameráktól megszokott objektumalapú analitika is elérhető: személyek, arc detektálás, járművek kategorizálása (személyautó, teherszállító jármű, busz, kerékpár, motorkerékpár) és azok rendszámának rögzítése. Ezen a kamerán külön kiemelt funkció a járművek megállásának detektálása, valamint a közlekedési torlódások előrejelzése a forgalom alapján. Ezen túlmenően a látható fényű kamera, amely pixelalapú videóelemzést is tartalmaz, képes megkülönböztetni a defókuszálást, mozgást, szabotázst, hangot, rázkódást, megjelenést/eltűnést és osztályozni a hangokat.

Összességében a bi-spektrumú hőkamera előnyei miatt értékes eszköz számos olyan alkalmazásban, ahol fontos a pontos hőmérsékleti információ, valamint a mesterséges intelligencia alapú objektumdetektálás, amelyre riasztásokat indíthatunk, ezzel is segítve a biztonságunkat.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC kapumozgatók
Olvasta már?
FAAC kapumozgatók