Rejtett világ


Rejtett világ
Most „egy pillantra” felejtkezzünk el arról, hogy a hazai jogszabályok szerint ezen eszközök alkalmazása a „földi halandók” számára legalább is vélelmes (leginkább tiltott), és induljunk ki a tényből, mely szerint globalizált világunkban ezek beszerzése már nem a lehetetlen kategóriába tartozik és alkalmazásukat / forgalmazásukat is „meg lehet magyarázni”, ha nem is minden esetben.

A jelen példában citált brit The Covert Group két terméke is alátámasztja, hogy „több dolog van földön s égen mintsem” azt gondolnánk. A kép bal felén látható kicsiny „tégla” egy 4G több hálózaton egyidejűleg kommunikálni képes (bridge) router. A gyártó elmondása szerint üzemeltethető bármilyen powerbank-ről, járművek táphálózatára köthető stb. Technikailag bármi csatlakozhat hozzá, ami felismeri a cég (Covert) rejtett (azaz covert) SSID-jét. Bónuszként, ha semmi sem csatlakozik hozzá, akkor lekapcsol; azaz kicsit nehezebbé válik a detektálása az arra kifejlesztett eszközökkel. A fotón látható két (ártatlannak tűnő) kő közül az egyik egy 12h üzemidővel rendelkező, hang és képanyag rögzítésére alkalmas DVR, a másik egy 4G router. A lehetséges felhasználások körének elképzelését mindenki szabad fantáziájára bízzuk…

Forrás: The Covert Group / LinkedIn (Vernon Griffiths)
Tagek: kémkedés

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!
Olvasta már?
Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!