Uniview UltraHD, vandálbiztos, halszemoptikás kamera

IPC868ER-VF18-B

Uniview UltraHD, vandálbiztos, halszemoptikás kamera
Forgalmazó: CompMarket Hungary Zrt.
Gyártó: Uniview Technologies Co.,Ltd


: A halszem optikás kamerák nem terjedtek el széles körben, lévén speciális a felhasználási területük, valamint az eredeti 360⁰-os kép visszaalakítása („dewarp” funkció) is szükséges a használható képhez. Pedig hasznos lehet olyan esetben, amikor csak több kamerával lehet lefedni egy tagolt területet. Ráadásul virtuális PT kameraként is használható. A bemutatásra kerülő Uniview kamera további érdekességeket is tartalmaz.

Az Uniview PRO széria tagja ez a 360⁰-os fixoptikás kamera. Ezek az eszközök az okos technológiának, valamint a beépített csúcskategóriás intelligens chipnek és a mélytanulási algoritmusnak köszönhetően kiváló felhasználói élményt nyújtanak, így ezek a vállalati és projektalkalmazások első számú eszközei. Pár technikai jellemző címszavakban: 12Mp-es LightHunter chip (1/1,7”, progresszív scan CMOS), maximális felbontás 4000*3000 pixel. Három üzemmódban használhatjuk: halszem, panoráma és PT kép. Beépített mikrofonokkal és hangszóróval látták el. A táplálás a megszokott PoE, de ennek hiányában lehetőségünk van DC12V-os táplálásra is. IP66 és IK10 védelem jellemzi az eszközt, melynek működési hőmérséklete -30C⁰ és +60C⁰ közötti. Bőséges csatlakozási lehetőségekkel bír: hang be- és kimenet, riasztási bemenetek és kimenet, RS485 port, tesztvideó kimenet (BNC, CVBS), valamint a már említett külső betáplálás 12V jack csatlakozója az RJ45 mellett. Kevés cég adja meg a DORI távolságokat, de az Uniview minden kamerájánál szerepel ez a paraméter is; ennél a kameránál az értékei: 43,8/17,5/8,8/4,4 méter.



A kamera elegáns tokozást kapott, a hátoldalán kábelkorbácsban találhatóak a csatlakozások. Filigrán kivitelét 15cm átmérőjének és 5 és fél centiméteres magasságának köszönheti. Kiegészítésképp kötődoboz és függesztő tartó tehető hozzá. A díszborítás alatt feltűnik a három mikrofon és a hangszóró nyílása. Itt található szigetelt fedél alatt az SD kártya foglalat (maximum 256GB-os microSD kártya részére), valamint a reszet nyomógomb. A kamera színes képet 0,05 Lux értékig biztosít, alatta a saját infra LED-ek segítségével ad szürkeárnyalatos képet.


A halszem optikás üzemmódban a felbontás 3 lépcsőben állítható: 4000*3000 (15fps), 3000*3000 (15fps) és 2560*2560 (25fps). Ha a kamera képét „4 felé bontjuk”, akkor a szokásos fullHD felbontást kapjuk 15fps sebesség mellett. A harmadik üzemmódban panoráma képet kapunk 4000*3000 felbontásban 15fps értékkel. Az elsődleges stream mellett a másodlagos, valamint harmadlagos stream is beállítható. A különböző üzemmódok mellett három féle képmód és 7 féle előnézeti mód közül választhatunk. Megtehetjük, hogy négy kameraképet teszünk egymás mellé, melyet a 360⁰-ból tetszőleges módon „vághatunk ki”. Mind a négy képet ugyanis eltolhatjuk le/fel és oldal irányba is. Egymás fölé két panoráma képet rakhatunk, amit szintén mozgathatunk a kívánt irányba.

Nem csak a már megszokott H.264 és H.265 tömörítéssel csökkenthetjük a szükséges tárterületet és a sávszélességet, hanem ennél még nagyobb mértékben, az Uniview saját, szabadalmaztatott „U-kód” optimalizált tömörítésével alap, illetve fejlett beállításában. A hagyományos mozgásérzékelés mellett a szabotázs érzékelés is beállítható. A mikrofonok által felvett jelek képesek felvételt indítani, illetve riasztást generálni a következő négy esetben: 1. hirtelen emelkedés; 2. hirtelen csökkenés; 3. hirtelen változás; 4. küszöbszint. Négy különböző vonal átlépés és négy behatolás érzékelési terület állítható be, melyekhez az ismétlődő mozgás kiszűrését is hozzáadhatjuk. Természetesen a riasztási bemenetekkel is indítható felvétel. Ebben a kamerában is beállítható ködmentesítés, valamint képstabilizálás. Négy zónában állíthatunk be szabályokat hőtérkép készítéséhez, hogy a gyakori mozgásokat elemezhessük. A szokásos BLC mellett WDR funkció segíti a helyes képmegjelenítést. A kamera a képeket és a stream-et a behelyezett SD kártyán kívül képes NAS-ra is menteni. A két irányú hangátvitel lehetővé teszi azt is, hogy akár a kamera saját hangszóróján keresztül folytassunk beszélgetést.

Uniview Colorhunter kamerák a CompMarket kínálatában:
IDE kattintva megtekintheti ezt az Uniview halszem optikás dómkamerát, vagy bejelentkezés után a CompMarket weboldalán.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Raktárról elérhetők az InterCom GSM/4G Kit-ek
Olvasta már?
Raktárról elérhetők az InterCom GSM/4G Kit-ek