G4S MI alapú biztonsági őr


G4S MI alapú biztonsági őr
Úgy tűnik, a G4S elfogadta, hogy a humán erőforrásban jelentkező (lassan permanens) hiány nem kezelhető a hagyományos megoldásokkal, így a mesterséges intelligencia (MI) felé fordult.

A G4S MI alapokon nyugvó Digital Guard megoldása képes arra, hogy az általa elemzett video-folyamokból kiemelje a magas valószínűséggel illegális tevékenységet / egyéb, a szokásostól elütő jelenséget, melyeket megjelölve egy videoklipben továbbít a cég műveleti központjába, ahol az illetékes operátor (már „Szerves Intelligencia” – azaz ember) meghozza a szükséges döntéseket, azaz reagál. A Digital Guard MI-je – a cég állítása szerint – képes elemezni az emberi viselkedést és jelezni a törvény- / a védett terület szabályait sértő viselkedésmintákat, akár azt is, mikor valaki egy ATM zárját próbálja „babrálni”. Mindezeken felül, az MI képes felismerni és jelezni, hogy egy kassza nyitva van, bár ügyfél nincs az adott kasszánál. A kapcsolódó fejlesztések a G4S szerbiai leányvállalatánál zajlottak és a rendszer tesztelését és finomhangolását szolgáló „pilot” projektekben 2 szerb bank vett részt. Mint azt a cég illetékese kifejtette, az MI technológia fejlettsége azt is lehetővé tenné, hogy egyes reakciókat (figyelmeztető hangüzenetek elindítása, a helyiség/terület védelmi köddel való elárasztása stb.) a rendszer maga, emberi beavatkozás nélkül hajtson végre, de jelenleg ennek megvalósítása nincs napirenden, ezen döntéseket embereknek kell meghozniuk. (Egyelőre…)

Forrás: G4S

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Látni és hallani
Olvasta már?
Látni és hallani