Uniview Hybrid Light ColorHunter kamerák


Uniview Hybrid Light ColorHunter kamerák
Forgalmazó: DSC Hungária Kft
Gyártó: Uniview


Szokatlan egy ColorHunter kamera esetén hibrid megvilágításról beszélni, mivel az egész technológia lényege, hogy a kamerába beépített látható fehér fényű megvilágítóval színes képet ad a megfigyelt területről. Az Univew-nál viszont a TRI-Guard kamerák tapasztalatai alapján arra jutottak, hogy jobb, ha az eszközök tartalmaznak egy „B” verziót is. Az EASY szériás ColorHunter kamerák új generációját már ellátták IR megvilágítással is, így már itt is tudunk olyan funkciókat használni, amit eddig csak a Prime szériába tartozó TRI-Guard kamerák biztosítottak.

Általában a ColorHunter kamerákat azért vásárolják, hogy a megfigyelt területen folyamatosan színes képet láthassunk, napszaktól függetlenül. És itt jön a kérdés, hogy „Ez biztosan így van?”. A válasz egy határozott „Nem”. A TRI-Guard széria rámutatott a ColorHunter kamerák hiányosságára. Sok esetben a végfelhasználók számára zavaró lehet a kamerák által használt fehér fény (például zavarja a szomszédot az állandó fény). A TRI-Guard kamerákban használt lehetőségeket kiaknázva a hibrid megvilágítással rendelkező ColorHunter kamerák az esti órákban a hagyományos IR megvilágítást használják. Esemény hatására viszont átváltanak a látható fehér fényű megvilágításra, ennek köszönhetően a ColorHunter kameráktól megszokott részletgazdag, tiszta és nem utolsó sorban színes képet kapunk. Végfelhasználói visszajelzések alapján kiderült, hogy az emberek vonakodnak a látható fehér fényű kameráktól. Sokkal jobban szeretik az IR fényt, mivel az nem zavarja őket és „nincs kivilágítva az egész ház…”. A ColorHunter kamerákkal a kompromisszumok ideje lejárt.

Lehetőségünk van a kameráinkat úgy beállítani (mint a TRI-Guard kamerákat), hogy nappal színes, éjszaka IR megvilágítás mellett fekete-fehér képet adjon és csak esemény hatására kapcsolja be a fehér fényt (ezt természetesen ütemezni is lehet). Szerencsére a modern technológiának köszönhetően a fekete-fehér és a színes kép közötti váltás már kép tartalom vesztés, valamint felvétel kiesés nélkül zajlik le. Ennek köszönhetően sokkal szélesebb körben felhasználhatók a ColorHunter kamerák.

Egy példa a hibrid ColorHunter kamerák használatára:
Egy családi háznál a régi kamerarendszerüket szerették volna korszerűsíteni. A korszerűsítéssel megbízott telepítő csak az esti órákban tudott kimenni a családhoz és amikor megérkezett, feltűnt neki, hogy az utcában nem üzemel a közvilágítás. Ezért egy olyan rendszert javasolt, aminek van látható fehér fénye is. Az új rendszert úgy alakították ki, hogy emberdetektálás esetén az éjszakai órákban kapcsoljon fel a kamerák látható fehér fénye. Hogy miért volt ez jó ötlet? Így az esti órákban a kamera folyamatosan színes képet tud adni minden eseményről, ami előtte zajlik viszont nyugalmi állapotban nincs kivilágítva az egész ház. Mi volt a járulékos haszon ezen felül? A megrendelő és családja az esti órákban is úgy tud közlekedni a kaputól a bejáratig, hogy nem kell világítást kapcsolni. Apróság, de nagyon hasznos. Ebben az esetben TRI-Guard kamerákat szerelt a telepítő, de a hibrid ColorHunter kameráknak köszönhetően ez már az EASY szériával is kivitelezhető.

Fontos megemlíteni, hogy bár sok mindenben hasonlít a hibrid ColorHunter a TRI-Guardra, vannak jelentős eltérések a termékek között. Ez nem más, mint az intelligencia. Az Easy szériás eszközök UMD-t (Ultra Motion Detection) és HBD-t (Human Body Detection) támogatnak vonalátlépés és területre behatolás esetén. További részletekért fordulj hozzánk www.dsc.hu


IPC2122LE-ADF28KMC-WL

Ez egy 2 MP-es ColorHunter mini csőkamera, amely elérhető 2,8mm-es és 4mm-es objektívvel. Emellett rendelkezik beépített SD kártya foglalattal, ami a már korábban bemutatott ANR funkció elengedhetetlen kelléke. A kamerát ellátták beépített mikrofonnal és hangszóróval, így lehetőségünk van riasztási hangok használatára, vagy Kétirányú kommunikációra, továbbá támogatja a folyosó módot.

Hybrid ColorHunter kameráink:




IPC3612LE-ADF28KC-WL









IPC3612LE-ADF40KC-WL









IPC2122LE-ADF28KMC-WL









IPC2122LE-ADF40KMC-WL






Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Több, mint aminek látszik
Olvasta már?
Több, mint aminek látszik