Uniview TR-JB07-D-IN kötődoboz

„Az igazság a részletekben rejlik” – írta Stephen King.

Uniview TR-JB07-D-IN kötődoboz
Forgalmazó: CompMarket Hungary Zrt.
Gyártó: Uniview Technologies Co.,Ltd


Szokatlan a témaválasztás: kötődobozról még nem írtak a Securifocus oldalán. „Miért is tennék?” - mondhatná az olvasó. Elvégre egy passzív alkatrész, „egy darab vas”. Nos, bár ez részben igaz, mégis van létjogosultsága az írásnak.

Nem egy kolléga panaszkodott azért, mert a kamerát nem tudta megfelelően rögzíteni, nem volt jól kialakítva a tartó, esetleg a méret (meg a költségvetés) miatt csak villanyszerelői kötődoboz került beépítésre. Nos, egy jó gyártó odafigyel arra is, hogy a kameráit megfelelően, korrekten lehessen telepíteni, a csatlakozók, kábelek elférjenek, ne érje víz a belső részeket stb.

Vegyük górcső alá az Univew egyik kameratartóját (más néven bracket avagy junction box)! A tervezők elgondolkoztak: mi mindenre van szükség? A masszív kialakítás (0,75kg, alumínium ötvözetből készült) garantálja a biztonságos rögzítést. A négy irányban elhelyezett méretpontos zsákfuratok biztosítják, hogy a megadott kamera típusokat precízen rögzíthessük. Nem csak a furatok, hanem a két rész közötti tömítőgumi is hozzájárul a vízmentes szereléshez. Természetesen mind a rögzítő, mind az összeszereléshez szükséges furatok ezen a tömítőgumin kívül helyezkednek el. A tervezők még arra is gondoltak, hogy oldalfali szerelésnél a kamera és a tartó fedlapja közé esetlegesen bejutó folyadék se kerülhessen be a zárt részbe: egyfelől felfelé mutató ferde kábelbevezető nyílást alakítottak ki (természetesen tömítő gumival), másfelől a nedvesség itt ki is folyhat a lefelé vezető résznél (lásd a mellékelt képeken).


Sok kamerán nem csak az RJ45-ös és a tápcsatlakozó, hanem továbbiak is találhatók. A sok csatlakozóhoz sok kábel is tartozik, így nem véletlen, hogy a kényelmes szerelés érdekében két nyílást alakítottak ki az oldalfalon. Bár eredetileg mindkettő zárt egy-egy csavarmenetes dugasszal, de igény szerint (a külön megvásárolható) gyári tömszelence segítségével korrekt zárást tudunk kialakítani. Arra is van lehetőség, hogy az aljzat alján készített nyíláson keresztül vigyük be a kábeleket.


A csomag tartozéka egy hasítékolt gumi tömítés, melyre az eltávolítást megkönnyítendő egy fogantyút is öntöttek. Szerepét már említettem: a fedél nyílásába helyezve tömít a kamera kábeleinél. Természetesen a felszereléshez szükséges 4 darab jobb minőségű tipli és csavar, valamint a kamera rögzítéséhez szükséges 4 kis rögzítőcsavar is jár a tartóhoz. A fedél lezárására szolgáló csavarok a fedélben találhatóak.


Mind az aljzatban, mind a fedélben öntött nyíl mutatja a helyes felszerelési irányt. Ha jól szereltük fel az aljzatot, a fedél ráhelyezését el sem tudjuk téveszteni, mert csak egy féleképp tudjuk rárakni. A fedélbe tett csavarok nem esnek ki, hacsak nem csavarjuk ki teljesen ezeket. Nem feledkeztek meg a fejlesztők a földelésről sem: az aljzatban kapott helyet a menetes rész, mely segítségével ez megoldható. Az aljzat precízebb felfekvését az aljára ragasztott anyag biztosítja.


Külön-külön sok kis apróság, ám milyen hasznos tud ez lenne telepítéskor! Az Uniview ügyel a részletekre.

Az Uniview termékek széles választéka megtalálható a weboldalunkon és raktárkészletről azonnal megvásárolhatók: www.compmarket.hu

Rendeléssel, árajánlat kéréssel és technikai támogatással kapcsolatban keresse biztonságtechnikai munkatársainkat:
Lovász Gábor: +36 (30) 352 9409
Bánki György: +36 (30) 901 6918
biztonsagtechnika@compmarket.hu

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Megérkeztek a ráncfelvarráson átesett IdentiVision rögzítők
Olvasta már?
Megérkeztek a ráncfelvarráson átesett IdentiVision rögzítők