Drónok és az adatbiztonsági problémakör


Drónok és az adatbiztonsági problémakör
A Teledyne FLIR 2023-ban is megszondázta az „drón piacot”, vizsgálva – kiemelten a közbiztonság és a kritikus infrastruktúrák biztonságáért felelős – a felhasználók kiemelt aggodalmait a technológia kapcsán.

Az idei, 733 drónszakértő bevonásával lefolytatott felmérésből levont egyik kulcsfontosságú következtetés, hogy a „piac” a legnagyobb „kihívásként” értékeli a dróntechnológia adatbiztonságát. A válaszadók 67%-a nyilatkozott úgy, hogy beszerzései során kiemelt szempont annak vizsgálata, hogy a kiszemelt platform milyen mértékben képes kivédeni az általa (drón és kezelő megoldásai révén) gyűjtött / generált adatok (nem ismert entitás általi) megszerzésére irányuló kísérleteket. Tovább szűkítve a fókuszt, a 69% nyilatkozott úgy, hogy az általuk alkalmazott drón rendszerek hozzáférést „engednek” olyan külföldi „kormányok” és más entitások számára, melyek szándéka ellenségesnek tekinthetők. Az adatbiztonságon túl, drón ökoszisztémák beszerzése során a megkérdezettek kiemelten vizsgálják/értékelik a csatlakoztatható eszközök minőségét (97%), az kezelés egyszerűségét (90%), a beszerzendő eszközök árát (85%).

Forrás: https://www.flir.com/news-center/public-safety/drone-industry-survey-two-thirds-are-concerned-about-data-security/

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Cardin sorompók
Olvasta már?
Cardin sorompók