A Videosec IP kamerák IQ képanalitikájának különféle szintjei


A Videosec IP kamerák IQ képanalitikájának különféle szintjei
A Videosec kínálatában különféle szintű IQ képanalitikával rendelkező kamerák találhatók. Ezeket az analitikai képességeket a gyártó a legfrissebb letölthető PDF katalógusában ikonokkal jelölte, illetve az alábbiakban röviden összefoglalja.

 • Emberalak felismerésen alapuló belépő szintű IQ analitika
  Már a legegyszerűbb Videosec IP kamerák is felismerik, ha embert látnak maguk előtt. Behatolásérzékelési vagy vonalátlépési riasztást beállítva a kamera képanalitikája csak emberi alakra hasonlító objektumokra generál riasztást. A hibrid fényű 2MP felbontású kamerákhoz elérhető olyan firmware, amivel éjszaka, emberi alakra történő behatolásérzékeléskor a kamera automatikusan átvált IR-ről fehér fényre és színes képre.

 • Emberalak és jármű felismerése alapján működő belépő szintű IQ analitika
  4 és 8 Megapixel felbontású LSA kamerákban a képanalitika emberalak mellett járművek jelenlétét is felismeri. Behatolásérzékelési vagy vonalátlépési riasztást beállítva a kamera képanalitikája csak emberi alakra vagy jármű alakú objektumokra generál riasztást. Belépő IQ analitikánál még nem tudjuk kiválasztani, hogy csak emberre vagy csak járműre történjen riasztás. A hibrid fényű 4MP felbontású kamerák emberi alakra vagy járműre történő behatolásérzékeléskor éjszaka automatikusan átváltanak IR-ről fehér fényre és színes képre.

 • Emberalak és jármű felismerése alapján működő teljes értékű IQ analitika
  Teljes értékű IQ analitika használatakor egyenként korlátozhatjuk minden riasztási zónára, hogy csak gyalogosra, gépjárműre, vagy kerékpárra/motorkerékpárra reagáljon. A kamera minden riasztásnál közli a rögzítővel, hogy ember vagy jármű sértette-e meg a területet és egy FullHD JPG-t is csatol a riasztáshoz. Az NVR-en visszakereséskor is megadhatjuk, hogy csak gyalogosokat, csak autókat, vagy csak kerékpárokat listázzon. Az interaktív területvédelem lehetővé teszi, hogy a kamerák beépített hangszóróján riasztáskor egy előre rögzített mp3 hangfájl kerüljön lejátszásra, emellett az infráról fehér fényre történő váltással illetve nappal villogással jelzés is választható.

  A kapcsolódó linken elérhetőek közvetlen termékcsoport-linkek mindhárom IQ analitika szinthez.

 • Behatolásérzékelés, a legfontosabb riasztás
  A legfontosabb IQ képanalitikai riasztás a behatolásérzékelés. Ha Videosec kamerát Videosec rögzítőre csatlakoztatunk, mindenképp ezt az analitikai riasztást használjuk. Ez alapján kérhetünk push-riasztásokat mobiltelefonunkra és ez alapján tudjuk visszakeresni a felvételeket.

  A behatolásérzékelés két fő paramétere a berajzolt terület/területek és a tartózkodási idő, ami 1-től 9 másodpercig állítható. Ez a minimális 1 másodperc szinte nullára csökkenti az előforduló hamis riasztásokat: ha egy mozgó árnyék egy pillanatra ember alakú is lenne, annak minimum 25 képkockán keresztül emberalakúnak is kell maradnia, hogy riasztást generáljon.

  A közeljövőben be fogjuk mutatni, hogyan kell NVR-en analitikai riasztást felprogramozni és hogyan kereshetőek a riasztási események.

  Kérdéseivel keresse a Videosec csapatát.

  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Megérkezett az új Paradox MQTT ökoszisztéma
  Olvasta már?
  Megérkezett az új Paradox MQTT ökoszisztéma