A Videosec IP kamerák IQ képanalitikájának különféle szintjei


A Videosec IP kamerák IQ képanalitikájának különféle szintjei
A Videosec kínálatában különféle szintű IQ képanalitikával rendelkező kamerák találhatók. Ezeket az analitikai képességeket a gyártó a legfrissebb letölthető PDF katalógusában ikonokkal jelölte, illetve az alábbiakban röviden összefoglalja.

  • Emberalak felismerésen alapuló belépő szintű IQ analitika
    Már a legegyszerűbb Videosec IP kamerák is felismerik, ha embert látnak maguk előtt. Behatolásérzékelési vagy vonalátlépési riasztást beállítva a kamera képanalitikája csak emberi alakra hasonlító objektumokra generál riasztást. A hibrid fényű 2MP felbontású kamerákhoz elérhető olyan firmware, amivel éjszaka, emberi alakra történő behatolásérzékeléskor a kamera automatikusan átvált IR-ről fehér fényre és színes képre.

  • Emberalak és jármű felismerése alapján működő belépő szintű IQ analitika
    4 és 8 Megapixel felbontású LSA kamerákban a képanalitika emberalak mellett járművek jelenlétét is felismeri. Behatolásérzékelési vagy vonalátlépési riasztást beállítva a kamera képanalitikája csak emberi alakra vagy jármű alakú objektumokra generál riasztást. Belépő IQ analitikánál még nem tudjuk kiválasztani, hogy csak emberre vagy csak járműre történjen riasztás. A hibrid fényű 4MP felbontású kamerák emberi alakra vagy járműre történő behatolásérzékeléskor éjszaka automatikusan átváltanak IR-ről fehér fényre és színes képre.

  • Emberalak és jármű felismerése alapján működő teljes értékű IQ analitika
    Teljes értékű IQ analitika használatakor egyenként korlátozhatjuk minden riasztási zónára, hogy csak gyalogosra, gépjárműre, vagy kerékpárra/motorkerékpárra reagáljon. A kamera minden riasztásnál közli a rögzítővel, hogy ember vagy jármű sértette-e meg a területet és egy FullHD JPG-t is csatol a riasztáshoz. Az NVR-en visszakereséskor is megadhatjuk, hogy csak gyalogosokat, csak autókat, vagy csak kerékpárokat listázzon. Az interaktív területvédelem lehetővé teszi, hogy a kamerák beépített hangszóróján riasztáskor egy előre rögzített mp3 hangfájl kerüljön lejátszásra, emellett az infráról fehér fényre történő váltással illetve nappal villogással jelzés is választható.

    A kapcsolódó linken elérhetőek közvetlen termékcsoport-linkek mindhárom IQ analitika szinthez.

  • Behatolásérzékelés, a legfontosabb riasztás
    A legfontosabb IQ képanalitikai riasztás a behatolásérzékelés. Ha Videosec kamerát Videosec rögzítőre csatlakoztatunk, mindenképp ezt az analitikai riasztást használjuk. Ez alapján kérhetünk push-riasztásokat mobiltelefonunkra és ez alapján tudjuk visszakeresni a felvételeket.

    A behatolásérzékelés két fő paramétere a berajzolt terület/területek és a tartózkodási idő, ami 1-től 9 másodpercig állítható. Ez a minimális 1 másodperc szinte nullára csökkenti az előforduló hamis riasztásokat: ha egy mozgó árnyék egy pillanatra ember alakú is lenne, annak minimum 25 képkockán keresztül emberalakúnak is kell maradnia, hogy riasztást generáljon.

    A közeljövőben be fogjuk mutatni, hogyan kell NVR-en analitikai riasztást felprogramozni és hogyan kereshetőek a riasztási események.

    Kérdéseivel keresse a Videosec csapatát.

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    PH Svesis és Hochiki vészvilágítási rendszerek
    Olvasta már?
    PH Svesis és Hochiki vészvilágítási rendszerek