Így kell beállítani az emberalak felismerésen alapuló belépő szintű IQ analitikát


Így kell beállítani az emberalak felismerésen alapuló belépő szintű IQ analitikát
Területre behatolás érzékelése – ez a legfontosabb képanalitikai riasztás, amit csak emberi alak megjelenése válthat ki. A riasztások felprogramozása csupán pár lépés, ezek áttekintése következik.

Belépő szintű IQ analitikás kamerák behatolásérzékelését pár egyszerű lépésben felprogramozhatjuk.
A beállítás almenű VCA menüpontjában, vagy C és IQ NVR-ek Intelligens almenüjében a kiválasztott kamerához bekapcsoljuk a behatolásérzékelést, majd megrajzoljuk a riasztási területet vagy területeket. Egy terület legalább 3, legfeljebb 6 pontból állhat, a területekhez külömböző időküszöböket állíthatunk be. A következő fontos lépés, hogy a végrehajtandó feladatoknál bekapcsoljuk az adott csatorna rögzítését, majd a beállításokat mentsük el. Csak ennyi a teendőnk.

Ha hibrid fényű kamerát csatlakoztatunk és a megfelelő firmware-t már ráfrissítettük, a kamera képi beállításainál ellenőrizzük, hogy a világítás Hibrid vagy Duális módban legyen. Innentől kezdve a kamera automatikusan vált fekete-fehérről színes képre és fehér LEDfényre éjszaka, ha emberalak sérti meg a behatolásérzékelést.

Mobilapplikációban a rögzítőre engedélyezhetjük a push-riasztásokat, ennek módjáról Youtube videó is található a Videosec Youtube-csatornáján. A telefonon megjelenő riasztási listából egyenként minden esemény visszajátszását elindíthatjuk.

A riasztási események visszakeresése és lejátszása webfelületen a visszajtszás almenüben történik. Kiválasztjuk az eseménytípust, a csatornákat és az időszakot, majd elindítjuk a keresést. A rögzítő felületén a VCA almenü Viselkedés keresése menüpontban bélyegképes keresést is találunk, ahol a rögzítő jelöli a riasztási területet és az azt megésrtő személyt is.

Az emberalak felismerésen alapuló belépő szintű IQ analitikát támogató kamerákat ikonnal jelöltük a legfrissebb letölthető PDF katalógusunkban. A beállítás és visszakeresés lépéseit képekkel bemutató leírást a Videosec oldalán találhat.

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Assa Abloy DC630G
Olvasta már?
Assa Abloy DC630G