eOpener/eRemote - Applikáció telepítése nélkül használható, platformfüggetlen, biztonságos távoli ajtónyitás bárhonnan, bármikor


eOpener/eRemote - Applikáció telepítése nélkül használható, platformfüggetlen, biztonságos távoli ajtónyitás bárhonnan, bármikor
A beléptető rendszereket általában belépőkártyával/taggel/RFID matricával/vonalkóddal használják, de a telefonon keresztüli ellenőrizhetőségre is igény mutatkozik, amelyet két részre kell osztani: biztonság és kényelem.

Az eOpener egy olyan lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy az épület beléptető rendszerét fizikai azonosítók nélkül vagy azokkal kiegészítve használják, a rendszer telefonon keresztül történő vezérlésével. A hozzáférési pontok programozhatók, így az is meghatározható, hogy melyeket nyithatják ki a felhasználók. Új megoldásunk ezeket az igényeket elégítik ki.

Számunkra fontos a biztonság, így nem használjuk a bluetooth technológiát, mely nem a biztonsági célokra lett kifejlesztve. A bluetooth egy nyílt, vezeték nélküli szabvány, mely főképp számítógépek/mobiltelefonok és fejhallgatók/egyéb készülékek közötti kapcsolatot biztosít, de ezt a feladatot sem tudja sok esetben, stabilan ellátni.

A vállalatok könnyen menedzselhető mobilflottát szeretnének, hiszen a céges rendszereknek/applikációknak folyamatosan működniük kell, de bizonyos technológiák, pl. NFC, nem működnek minden telefon típuson, pl. iPhone-on. További probléma, hogy a céges telefonokat, és az azokon lévő applikációkat a vállalati IT szakembereknek folyamatosan rendben, működőképesen kell tartaniuk. Gondoljunk csak bele, milyen költséggel, odafigyeléssel jár, ha egy vállalatnál csak száz telefon van, és akkor még nem beszéltünk a telefoncserékről. A mobil eszközök kiberbiztonsági problémát is felvetnek, pl. ezek elvesztése esetén könnyen hozzáférhetnek a vállalati erőforrásokhoz.

Rendszerünk magas biztonsági szintet biztosít, mégis bármilyen telefonon keresztül közvetlenül az előre beállított vezérlések elvégezhetőek.

Az eOpenernek két fő használati iránya van:

  • Biztonság: ha valaki hozzáféréssel rendelkezik a beléptető rendszerhez, és jogosult annak használatára. Miután bejelentkezett a beléptető rendszer felületére, csak meg kell nyomnia a kiválasztott hozzáférési pont nyomógombját, hogy kinyisson egy kaput, egy sorompót, egy bejárati ajtót, de akár a liftet is vezérelheti szintről szintre. Olyan személyeket is beengedhetnek az épületbe, akik nem rendelkeznek fizikai azonosítóval, így nem jogosultak és nem léphetnek be. Ebben az esetben fel tudják hívni a megfelelő személyt, aki távolról be tudja őket engedni.

  • Kényelem: hasznos és innovatív megoldást kínálhat azok számára, akik ezt szeretnék használni. Ez a megoldás helyettesítheti az épületben elhelyezett nyomógombokat, amelyek megnyomásával a liftet, ajtót, világítást, automatát vezérlik, hogy csak néhány példát említsünk. Ez a megoldás úgy is elképzelhető, mintha a fizikai nyomógombok virtuális változatát a telefonra helyeznénk át.

    Az eOpener előnyei akkor is érvényesülnek, ha az objektum távol van tőlünk, nem kell a közvetlen közelben lennünk. Az eOpener használata leegyszerűsíti a telepítést és a hozzáférést. Nem kell fizikai azonosítót átadni, például egy takarítónőnek. Nincs kártyaolvasó az ajtónál, csak egy vezérlőt, és egy be- és kimeneti modult kell telepíteni. Csökkentett hardvermennyiség - nagyobb biztonság.

    A társasházi alkalmazásoknál is számos előnnyel jár, mert ha valaki jelenleg a kaputelefont használja, akkor csak a kaputelefonon lévő ajtó vezérelhető vele, de az eOpener használatával, a megfelelő azonosítás után a felhasználóhoz rendelt ajtó, sorompó vagy garázs kinyitható.

    Az épületautomatizálási feladatok a modulon belül elérhető eRemote fejlesztéssel oldható meg, mely makró futtatásra alkalmas szolgáltatást nyújt az ügyfelek számára. Ezzel nem csak kinyitni/bezárni lehet pl. egy ajtót, de meghatározott feltételeknek megfelelően, a kívánt ideig vezérelni tudunk bármit, de bármilyen típusú kimenet is definiálható. Nem csak egy iroda, de akár egy egész irodaház vezérlése felépíthető. A fejlesztés nem korlátozza le a makró felépítését, és bármennyi gomb hozzáadható egy ügyfélhez.
    A fejlesztésnél fontos szempont volt a biztonság, és a széles körű felhasználhatóság, így megoldásunk nem korlátozódik bizonyos telefon típusokra, márkafüggetlen megoldást kínálunk.

    Az Accessium továbbra is a rugalmas rendszerek tervezésére és gyártására összpontosít, így egyetlen rendszeren belül hibrid megoldások is alkalmazhatók.

    Általános információk:
    sales@accessium.eu (30) 835 76 93

    Technikai információk:
    info@accessium.eu (20) 974 2125
  • Tagek: beléptető

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    HID beléptető rendszerek
    Olvasta már?
    HID beléptető rendszerek