FAAC automata harmonika ajtók


FAAC automata harmonika ajtók
FAAC FTA automata harmonikaajtó alkalmazható azokon a helyeken is, ahol a hagyományos automata tolóajtó hely hiányában nem építhető be.

A szárnyak helytakarékos mozgása egy folyosó esetében is biztosítja -szinte teljes szélességben- az átjárhatóságot, továbbá a szárnyak extra gyors mozgásának köszönhetően, kiváló megoldás lehet akár pincérajtóként is, az éttermi konyhákban. A harmonikaajtók pánik funkciós kivitelben is elérhetőek. Az FBO típust olyan esetekben alkalmazzuk, ahol a hatósági előírások megkövetelik a kilökhető szárnyú kivitelt. A nyílászárók palettáján a harmonika ajtó az egyik leghelytakarékosabb megoldás. Bár a többi FAAC ajtó típus is igen hosszú élettartamával hívja fel magára a figyelmet, ez a típus vezeti a sort a tartósság tekintetében.

  • kis helyigényű, utólag is beépíthető
  • átjárási magasság: max. 2500 mm
  • pánik funkcióval is választható

    A harmonikaajtók más elven működnek, mint az automata ajtók általában. Nincsenek egyenes vonalon mozgó toló szárnyaik, így nincs helyigényük a falnyílás jobb- és bal oldalán. A nyitott állapotban lévő harmonikaszárnyak a fal síkjából kis mértékben kilógva, csak minimális helyet igényelnek.

    Alkalmazásuk minden olyan helyre is javasolt, ahová automata nyíló ajtót terveztek. Összehasonlítva az automatizált nyílóajtókkal, mind praktikumban, mind pedig várható élettartam tekintetében sokkal jobb alternatíva az automata harmonika ajtó.


    Beépítés
    Az automata harmonika ajtókat általában falnyílásba (pl. folyosóra) építjük, de akár falra is szerelhető 2000x2500 mm-es méretig.

    Opcionális lehetőségek
  • Az ajtó alumínium szerkezete bármilyen RAL színre festve, de akár eloxált kivitelben is elérhető.
  • A magyar nyelven kommunikáló, rendkívül informatív megjelenítéssel rendelkező fali kezelőegység egyedülálló segítséget tud nyújtani nem csak a könnyű használathoz, de alkalmanként a távoli hibafelderítés esetére is. Ezáltal az üzemeltetési költsége alacsonyabb, mint az egyéb – nem túl informatív – kezelőszervvel ellátott automata ajtóké.


    A harmonikaajtók a gyors nyitás-zárási ciklusnak köszönhetően, hatékony megoldást nyújtanak az energiamegtakarítás területén is. Pl. hűtőházakban kiváló megoldás a különböző hőmérsékletű terek elválasztására, a hagyományos hűtőajtókkal kombinálva. A hőszigetelő funkciót ellátó hagyományos hűtőajtók lomha mozgásúak, így a hűtőraktárakban tárolt áruk ki- és berakodása idején nem tudják segíteni a logisztikai munkát. Ha a lassú mozgású hűtőajtó elé telepítünk egy extra gyors automata harmonikaajtót, akkor az árumozgatás ideje alatt is minimálisra csökkenthető a hőveszteség, és ennek köszönhetően jelentős energiaköltség megtakarítást érhetünk el.


    A FAAC Hungary Kft műszaki segítséggel, képzési programokkal támogatja ügyfeleit az általános- és egyedi projektekben.

    Elérhetőség: ajanlatkeres.hu@faacgroup.com
    Tel: (30)949 2142
  • Tagek: kaputechnika

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Presence beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer arcfelismeréssel és RFID olvasással
    Olvasta már?
    Presence beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer arcfelismeréssel és RFID olvasással