Hikvision DS-2CD63C5G1-IVS panoráma kamera

Vadonatúj Fisheye a Hikvisiontől

Hikvision DS-2CD63C5G1-IVS panoráma kamera
Forgalmazók:
Cédrus Kft.
DSC Hungária Kft.
Modern Alarm Kft.
Power Biztonságtechnika Kft.
RIEL Elektronikai Kft.
Gyártó: Hikvision Digital Technology Co. Ltd.


Spotlightban, a DS-2CD63C5G1-IVS fisheye panoráma kamera. A legszembetűnőbb változás, természetesen az új dizájn. Az új kamera, a hárömszög alakot tradícionális kör alakra cserélte fel, a műanyag és könnyed borítást, pedig robosztusabb fém házra. Vandálbiztossági minősítése IK10, és IP67 időjárásvédettségű. Továbbá a különleges formakialakításnak köszönhetően a lefolyó víz el van vezetve és lecsorog, mielőtt az optikához érne. Mindemellett a szerelése is könnyebb lett. Ez azonban csak a külső. Vizsgáljuk meg, hogy mi található belül.

Torzításmentes 1:1 képarány. Igen, jól olvastad, az effektív pixelszám 3504x3504 pixel, ami 12.27 MP-t tesz ki. Ennek köszönhetően a kép sokkal részletgazdagabb, mint az eddigi modelleken. Természetesen nem csak a natív panoráma kép megtekintése lehetséges, hanem számos nézet (dewarping) elérhető. Az elérhető 20 nézet közül a teljesség igénye nélkül kiemelném a 4PTZ, Fisheye+3PTZ illetve 4PTZ Fusion nézetet. Természetesen a PTZ szigorúan digitálisan értendő. Azonban a felbontása lehetővé teszi, hogy egy fullhd felbontású monitoron (ami továbbra is a monitorok nagy része a biztonságtechnikában) értékelhető pixel számot kapjunk a közelítés esetében. Mindezek mellett a telepítési pozíció is megadható a könnyebb konfiguráció érdekében.

A kamera 1/1.8” CMOS-al rendelkezik, 1.29 mm fix fókusztávolságú és F2.2-es apertúrájú. 180° a vertikális és horizontális látószöge. 3 db IR LED-el van ellátva, amiknek a hatótávolsága max 15 m. Természetesen automatikus működésre is lehet állítani, de ha nem felel meg ez az adott körülményeknek, mind a 3 IR LED-et manuálisan is lehet dimmelni.

A kamera 2 irányú audió kommunkációra is alkalmas. 4 db beépített mikrofon a tökéletes minőségű hangfelvétel érdekében és 1 beépített hangszóró is megtalálható a hardverben. Természetesen, hogyha ezenfelül szeretnénk audió rendszert integrálni 1 db 3.5 mm audio jack in- és 1 db outputja is van.

A kamera deep learning analitikáit tekintve támogatja az ember számlálást, sor managementet, hőtérképet és kereszteződés analízist.

Az emberszámlálás vonal átlépés alapon működik. Hikvisiontől megszokhattuk, hogy nem csak egy vonalat kell „húzni”, hanem egy belépési területet is meg kell adni. Ez sokkal pontosabbá és jobban működővé teszi a szabályt. A kamera a ki- és belépőkből automatikusan összesíti az eredményt és azt küldi tovább az adott célszoftverbe (Hikcentral, NVR vagy 3rd party integráció).

A sor management gyakorlatilag egy adott területen tartózkodó emberek számát jelzi ki és hogyha az adott szám eléri a megadott maximumot a kamera egy jelzést továbbít az adott célszoftverbe. Valamint a várakozás idejét is bele tudja kalkulálni a szabályba. Kameránként 8 db terület létrehozása lehetséges.

Hőtérkép egy emberfelismerésen alapuló analitika. Annyit tesz, hogy vizuális felületen hőkép-szerűen megjeleníti az embersűrűséget egy adott időintervallumra. Ezt a funkciót nagyon szeretik a nagyobb áruházláncok marketing managerei.

Kereszteződés analízis. 4 egyirányú vonalátlépés egy négyzet alakú területben meghatározva. Azt számolja meg, hogy hány az adott területbe belépő ember - és melyik irányba - hagyja el a meghatározott területet.

Természetesen ezek az analitikák kompatibilisek a Hikcentral business intelligent analysis funkcióival, amely áttekintő képet tud adni egy helyiségben „áramló” emberek eloszlásáról.

Hogyha egyéb kérdésed merült fel és érdeklődnél a Hikvision iránt kérlek keresd fel viszonteladóinkat és disztribútorainkat.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A biztonság új kora
Olvasta már?
A biztonság új kora