Satel behatolásvédelem

Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában

Satel behatolásvédelem
A riasztórendszer működését az saját igényeidhez igazítsd. Az ingatlan partíciókra (külön területekre) való felosztásának lehetőségével külön élesítheted csak azt, amire szükséged van. A válaszfalak egymástól függetlenül élesíthetők, Külön megfigyelhetők az egyénileg kiválasztott helyiségek vagy épülethatár, amikor emberek tartózkodnak benne.

Végpontok közötti észlelés
A különféle események hatékony észleléséhez megfelelő detektorokra van szükség. Reagálhatnak például mozgásra, ajtók vagy ablakok nyitására, ütésekre, üvegtörés hangjára, füst megjelenésére, víz- vagy gázszivárgásra.

HATÉKONY ÉSZLELÉS

DETEKTOROK


Az érzékelők a behatolásjelző rendszerek fontos elemei. Felderítik a betörőket, azok tevékenységét, és értesítik a központokat. A kiegészítő védelmi érzékelők véletlenszerű eseményeket érzékelnek (például tűz vagy vízszivárgás). Egyes eszközök intelligens otthoni funkciókhoz is használhatók. A SATEL detektorok a különféle funkciók igazán széles skáláját kínálják.

Behatoló észlelés
Érzékelőink sikeresen érzékelik a mozgásokat, hangokat (pl. üvegtörés) vagy ütéseket (ajtó- vagy ablaknyitás kényszerítésekor), valamint a tárgyak helyzetének megváltozását (például a falról levett festményeket). Az észleléskor a készülékek azonnal értesítik a központot.

Válasz véletlenszerű eseményekre
A behatoló riasztórendszerek kiegészítéseként további védelmi eszközöket használnak a különféle véletlenszerű események észlelésére. A SATEL érzékelők reagálnak a tűz korai jeleire, szivárgó vízre, hőmérséklet-változásokra vagy különféle illékony anyagokra (éghető vagy alvógázok stb.).

Szinergia az épületautomatizálási rendszerekkel
Egyes detektorok kettős szerepet tölthetnek be. Például egy mozgásérzékelő a behatolók észlelésében betöltött elsődleges szerepe mellett a világítás szabályozására is használható. Ez egy egyszerű módja annak, hogy csökkentsd az egyetlen épületben működő eszközök számát, minimalizálva a teljes telepítés összköltségét, és az épület esztétikájára is pozitív hatással van.

A detektorok kategóriái

Kültéri védelmi érzékelők
Az épületeken kívüli területeket figyelve észlelik a behatolókat, mielőtt megpróbálnának behatolni. Így a betörőknek nincs esélyük kárt okozni (például betört ablakok vagy ajtók). A SATEL technológiai és tervezési megoldásainak köszönhetően az érzékelők zord időjárási körülmények között is megfelelően működnek.

Kerületvédelmi érzékelők
Mind a kültéri, mind a beltéri érzékelők azonosítják a védett kerületek átlépésének kísérleteit, beleértve a felügyelt átjárókat (kapukat, ajtókat vagy ablakokat).

Beltéri biztonsági érzékelők
Épületekbe telepítve észlelik a behatolók jelenlétét, és megvédik a vagyonodat. A kiegészítő védelmi érzékelők más potenciálisan veszélyes eseményekre figyelmeztetnek, mint például a tűz első tünetei vagy a vízszivárgás korai szakasza.

Az érzékelők típusai:

Passzív infravörös detektorok (PIR)
A PIR mozgásérzékelők infravörös sugárzást használnak a behatoló jelenlétének észlelésére a felügyelt területen. Hatékonyságukat az észlelési algoritmusok és az optikai rendszertervezés garantálják.

Kettős technológiás mozgásérzékelők
Két különböző érzékelővel vannak felszerelve – infravörös és mikrohullámú szenzorokkal. Ezért két különböző fizikai jelenséget használnak a behatolók észlelésére, ami csökkenti a téves riasztások kockázatát azokon a területeken, ahol huzat vagy gyors hőmérséklet-változás jelentkezhet.

Mágneses érintkezők
Az ablak- vagy ajtónyitás érzékelésére szolgálnak, így a behatolásjelző rendszerek elengedhetetlen részeivé válnak. A méretek, a szerelési lehetőségek és a burkolat színei kiválaszthatók, hogy az adott detektormodell illeszkedjen az ablakokhoz és ajtókhoz.

Akusztikus üvegtörés érzékelők
Érzékeli a hagyományos, laminált vagy edzett üveg törésekor keletkező jellegzetes hangot. A mikroprocesszor alapú hangelemző technológia használatával minimalizálják a más típusú zajok által okozott téves riasztások kockázatát.

Ütésérzékelők
Az ajtók vagy ablakok erőltetését kísérő ütések észlelésére szolgálnak. A SATEL készülékek digitális jelfeldolgozást alkalmaznak, amely garantálja a paraméterek magas megismételhetőségét és a normál üzemi üzemelés során fellépő téves riasztásokkal szembeni ellenállást.

Többszenzoros detektorok
Ezek az eszközök egynél több érzékelővel vannak felszerelve. Így egy készülék egyszerre tud reagálni különböző típusú eseményekre (pl. mozgás és üvegtörés hangja, hőmérséklet és fényintenzitás változása).

Aktív infravörös akadályok
Aktív infravörös sorompókat használnak a védett területekre való illetéktelen belépés észlelésére. Infravörös sugarakat bocsátanak ki az adókról a vevőkre, hatékonyan érzékelve mindent, ami áthalad közöttük. A SATEL sorompókat különféle időjárási körülmények között történő működésre tervezték.

Függöny detektorok
Egy speciális típusú mozgásérzékelők, amelyek speciális lencsét használnak egy szűk térsáv megfigyelésére, amelyet általában „függönynek” neveznek. Ezek az eszközök épületen kívül és belül is felszerelhetők. Használhatók kerítések, bejárati kapuk, falak, ajtók, ablakok és egyebek védelmére.

Kiegészítő védelmi érzékelők

A további érzékelőkkel kibővített SATEL rendszerek hatékonyan képesek felismerni az életünket, egészségünket érintő vagy anyagi károkat okozó veszélyeket.

Gázdetektorok
A gázdetektorok feladata az életre és egészségre káros illékony anyagok (szén-monoxid, kloroform gőz) vagy robbanásveszélyes anyagok (földgáz, propán-bután) azonosítása, tájékoztatása.

Füst- és hőérzékelők
Ezek az érzékelők látható füst megjelenésére vagy hirtelen hőmérséklet-emelkedésre reagálnak. Alkalmasak olyan nagy tűzveszélyes területeken történő használatra, ahol nem kötelező komplett tűzjelző rendszereket telepíteni.

Árvízérzékelők
Céljuk, hogy észleljék a vízszivárgást különböző épületberendezésekből, például vízvezeték-rendszerekből, víztartályokból és egyebekből.

Hőmérséklet érzékelők
Az ebbe a csoportba tartozó érzékelők riasztást indítanak el, ha az előre beállított küszöbértékeket túllépik, vagy hirtelen hőmérséklet-változások esetén. Egy részük információt küldhet a mért hőmérsékletről a vezérlőpultnak, amivel például a helyiség hőmérsékleti viszonyait lehet figyelni és automatikusan beállítani.

A következő részben a riasztóberendezésekről fogunk szót ejteni.

A Satel termékei megtalálhatók a MASCO kínálatában.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC szögben zárodó automata ajtók
Olvasta már?
FAAC szögben zárodó automata ajtók