Uniview IPC2324SE-ADZK-WL-I0 és IPC3634SE-ADZK-WL-I0IP kamerák


Uniview IPC2324SE-ADZK-WL-I0 és IPC3634SE-ADZK-WL-I0IP kamerák
Forgalmazó: CompMarket Hungary Zrt.
Gyártó: Uniview Technologies Co.,Ltd


Kettős megvilágítás – sokaknak szokatlan még a kifejezés, pedig az Uniview háza táján ez már rég megszokott tulajdonság. Jelentése: az éjszakai időszakban vagy infravörös fénnyel vagy barátságos, meleg fehér fénnyel történik a megvilágítás. Utóbbi esetben „színesben látjuk a világot” tehát nem kell megelégednünk a megszokott szürkeárnyalatos képpel.

Mondhatjuk, hogy ez nem újdonság… azonban az Uniview korábban csak a Tri-Guard sorozatában alkalmazta ezt a lehetőséget. Most már ebben a két kamerában és más ColorHunter kamerákban is van olyan lehetőség, hogy a kamera éjszakai riasztás esetén átváltson fehér fényű megvilágításra. Egyfelől jobb képet kapunk a behatolóról, másfelől ez meglepetést is okoz a behatolónak.

Lássuk tehát, mi minden érdekességet tartogat ez a két kamera (IPC2324SE-ADZK-WL-I0 és IPC3634SE-ADZK-WL-I0)! A már említett riasztást egyfelől az Uniview SIP (okos behatolás megelőzés) funkciója, illetve az UMD (ultra mozgásérzékelés) teszi lehetővé. Ezek ignorálják a téves riasztást okozó objektumokat (levelek, madarak, fények stb.) és választhatóan a következő három kategóriára adnak riasztást: motoros jármű, nem motoros jármű, gyalogos. Bár a 99%-os pontossága miatt mindkét módszer messze többet nyújt, mint a hagyományos (képtartalom változáson alapuló) mozgásérzékelés, ez utóbbit is beállíthatja a telepítő, akár négyzethálós, akár (4 különböző) téglalap alapú kiválasztással. Az intelligens érzékelés kategóriába beletartozik még a vonalátlépés, a területre történő belépés/kilépés, melyek együttesen is alkalmazhatóak. A kamerák az UMD kivételével mindezeket mélytanulással (deep-learning) érik el, ami megmagyarázza a rendkívül pontos működést.

Ide tartozik a szabotázs riasztás és a hang alapú riasztás is. Ez utóbbi vagy a kamerákba épített két mikrofon vagy a bemenetére kötött mikrofon jele alapján működik. A kamerák képesek mélytanulásos arcérzékelésre is: akár a teljes képen, akár csak egy kiválasztott részén érzékelik az emberi arcokat (egyidejűleg maximum 8-at). Maszkolási funkcióval 4 területen kitakarhatjuk a kiválasztott terület egy részét. Iránytól függően képesek számlálni is az arcokat, valamint igény szerint el is tárolni ezeket a képkockákat (teljes kép, vagy csak az arcok). Ha nem az arc a fontos, a kamerák képesek mélytanulással az emberek mozgását (People Flow Counting) vagy tömegsűrűségét (Crowd Density) figyelni.

Mindkettőnél beállítható, hogy 3 különböző (kis, közepes és kritikus) szintű riasztást kapjunk az emberek számától függően. Mind az arcérzékelés, mind a tömeg mozgásfigyelés eredményét (számát) folyamatosan a képernyő tetszőleges helyére irathatjuk (az OSD menü segítségével). Az OSD segítségével emellett tetszőleges szöveg, kis statikus kép és a szokásos dátum/idő iratható ki tetszőleges helyre méretben és színben. 4 privát terület és 8 POI állítható be.

Az Uniview eszközökben jártasaknak a fentiekből kiderülhetett, hogy ezek a kamerák már a ColorHunter+ kategóriába tartoznak. Paraméterük alapján ritkábban fog bekapcsolni a megvilágítás, mint egy átlagos kamera esetén, mert érzékenységük kiváló: 0,0005 lux (F1,2 és bekapcsolt AGC mellett). A képet 1/1,8”-es 4 megapixeles chip érzékeli (progresszív kiolvasású CMOS eszköz) akár 30Hz-es kiolvasással. 3 különböző képfolyamot (stream) állíthatunk be. 120dB-es WDR, HLC, BLC, 2D/3D zajcsökkentés, ködmentesítés segíti a jobb kép elérését. Lehetőség van a kép digitális elforgatására, valamint folyósó üzemmódra.

A kamerák motorzoom-os lencsével felszereltek, így a vízszintes nyílásszög 102.4° és 49.2° között változtatható. Az éjszakai megvilágítás 30 méterig terjed.

A H.264 és H.265 tömörítés mellett az Uniview saját, speciális tömörítését („U-kód”) is bekapcsolhatjuk (két fokozatban), mellyel további jelentős tárterület csökkentés, kisebb sávszélesség szükséglet érhető el (a H.264-hez képest az Ultra265 alkalmazásával a kiinduló értékek tipikusan egy negyedére csökkennek). Lehetőség nyílik a képfolyam simítására is (smoothing), ami gyengébb hálózati környezetben hasznos.

A kameráknak van microSD foglalatuk is, amibe akár 256 GB-os kártya is beletehető. Ezek a kamerák is támogatják az ANR funkciót, ami elindítja a helyi rögzítést, ha megszakad a kapcsolat a rögzítővel (NVR), és amikor a kapcsolat helyreáll, visszaszinkronizálja a felvételt. A képfolyam (stream) mellett a képkockák is részletes beállítás segítségével tárolhatók el (time laps funkció), természetesen NAS-ra is.

Jó szokás szerint a PoE csatlakozó mellett a 12V-os tápcsatlakozó is rendelkezésre áll. A kábelen a hang be- és kimenet mellett riasztási be- és kimenet is megtalálható. Mindkét kamera az IP67-es védelem mellett IK10-es vandálvédelemmel is rendelkezik.

A fentek alapján körvonalazható, hogy nagy tudású, felső-középkategóriás (Prime III) eszközökről beszélhetünk, melyeknek kiváló paraméterei mellett számtalan hasznos szolgáltatása is van. Javasolt felhasználási területek: állomások, parkolók, gyártelepek, bevásárló központok, terek. Hab a tortán, hogy mint minden Uniview modellre, így ezekre is 36 hónap garancia jár. Az Uniview IPC2324SE-ADZK-WL-I0 és IPC3634SE-ADZK-WL-I0IP kamerák megtalálhatók a weboldalunkon és raktárkészletről azonnal megvásárolhatók: www.compmarket.hu

Rendeléssel, árajánlat kéréssel és technikai támogatással kapcsolatban keresse biztonságtechnikai munkatársainkat:
Lovász Gábor: +36 30 352 9409
Bánki György: +36 30 901 6918
biztonsagtechnika@compmarket.hu

Amennyiben szeretné mélyebben megismerni az Uniview termékeit, egy remek lehetőség lehet a Facebook, LinkedIn és YouTube oldalak bekövetése, hogy ne maradjon le semmiről!


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Videosec PT-23-40WAL és IPW-2122W-28F Wifi kamerák
Olvasta már?
Videosec PT-23-40WAL és IPW-2122W-28F Wifi kamerák