A Jablotron innovációja: a Mercury koncepció


A Jablotron innovációja: a Mercury koncepció
Merkúr a római mitológiában a kereskedelem istene volt. Latin nevéből származik a merchant és a commerce szó is, később azonosították őt Hermésszel, a mozgás, áruszállítás és kereskedelem istenével, az istenek hírnökével. A kereskedelem és a hírnökség összefügg, hiszen az eladó azoknak tudja eladni a termékét/szolgáltatását, akik tudnak arról.

Találó a név választás.
A Jablotron innovációja az új Mercury koncepció, melyben még szorosabbra fűzi kereskedelmi kapcsolatát a telepítővel.

A JA-102KRY Mercury központ: könnyed telepítés, előre konfigurált kommunikáció
A Mercury egy olyan IP alapú riasztó központra épül, melyben integrált kapcsolat építés és digitális szolgáltatás csomag van integrálva. Közérthetőbben fogalmazva: Beépített 4G/LTE kommunikátorral és SIM kártyával szállítják. Táp alá helyezéskor azonnal felcsatlakozik a Jablotron szerverére a beépített felhő alapú kommunikátor segítségével, mivel előre fel van konfigurálva. Ezzel tehát nincs dolga/nehézsége a telepítést végző szakembernek.

Ezen a szerveren keresztül tudja a telepítő a MyCOMPANY applikáció segítségével programozni. Az ügyfél pedig a MyJABLOTRON applikációba kapja a jelentéseket, onnan látja a rendszer állapotát, képes vezérelni a berendezést. Természetesen igény esetén távfelügyeletre is jelent – de csak a serveren keresztül. Jelenleg 5 távfelügyelet képes fogadni a jelzéseket – várjuk a többiek jelentkezését.

A MERCURY üzleti modell
Működik mindez addig, amíg a Felhasználó fizeti a havi 4 EURO kommunikációs díjat a gyár felé. Nemfizetés esetén ugyanis az ügyfél nem tudja használni az APP-ot, nem jelent távfelügyeletre, és programozni is csak a helyi kezelő egységről lehet. Vagyis visszatérünk a XX. századba. Megoldották, hogy nemfizetés esetén a LAN-on keresztül sem működik semmilyen kommunikáció. Nem jár rosszul ezzel az innovatív üzleti modellel sem a Felhasználó, sem a telepítő.

Cserébe ugyanis érdemben alacsonyabb áron ( -36 % ) és 7 év garanciával jut hozzá a Felhasználó a MERCURY központhoz és kezelőhöz. A Felhasználónak a gyártó előre odaadja 3 év előfizetési díját, így valójában hosszú évekig nem is kerül pénzbe az előfizetés. A Telepítő számára nyújtott előnyöket egy Mercury oktatáson fogjuk személyesen elmondani az érdeklődőknek. A jó hír: A gyártó megtéríti a telepítő tanulásra szánt idejét.

Érdemes eljönni, mert a MERCURY-t csak az telepítheti, aki részt vett egy oktatáson, és erről a hazai forgalmazó írásban jelentést adott a gyárnak. Addig nem jelenik meg a Mercury központ típus a programozó applikációban – máshogy pedig nem lehet programozni a központot, az F-Link programba nem tették bele a Mercury-t. Zárt a kör.

Kicsit műszakibban a JA-102KRY Mercury központról
A Mercury központokhoz kizárólag az LDSZ weboldalán a MERCURY aloldalon található érzékelőket, hangjelzőket, kezelőket, kimeneteket lehet csatlakoztatni. Persze van egy letölthető pdf is, rajta a teljes kompatibilis eszközlistával.

A Mercury kezelő új, modern design-nal folytatja 4 beépített, innováción átesett digitális szegmenssel a Jablotron hagyományokat, mely immáron fehér, szürke és elegáns antracit színben is kapható. Ez már nem az a régi szappantartó! Piros-zöld LED mutatja az adott partíció vagy kimenet állapotát, azonosítás ( kóddal vagy proxy kártyával ) után egy gombnyomással állapotot tud váltani a Felhasználó. A kezelőegységek egy-egy külső zónabemenetet is tartalmaznak, melyhez vezetékes nyitásérzékelő csatlakoztatható.


Most jelent meg a kínálatban a JB-163N-PLUG vezeték nélküli, hálózati csatlakozó aljzat külső kimenettel, mely a MERCURY központ által vezérelhető. Az aljzat kimenete felhasználható különböző eszközök (pl. garázskapu, bojlerek) kapcsolására is. Az aljzat rendelkezik egy folyamatosan működő Schuko aljzattal, amibe például bedughatja a garázskapu motorját.


A MERCURY tulajdonképpen egy enyhén butított JA-100KR riasztóközpont: 31 db vezetékes vagy vezeték nélküli eszköz ( érzékelők + kezelők + hangjelzők + kimenetek ) csatlakozását teszi lehetővé. Az érzékelőket 4 partícióba csoportosíthatjuk és 2 db programozható kimenetet vezérelhetünk. 30+1 felhasználó kezelheti a rendszert.

A Mercury szolgáltatásai a Jablotron-nál megszokott lenyűgözően hosszú és tartalmas listához képest visszafogottak. A Mercury a vagyonvédelmi célok megvalósítására koncentrál. Amennyiben a Mercury lehetőségeit meghaladó házvezérlési, „SMART HOME” feladatok megoldására is szükség van, válassza a Jablotron 100 és 100+ központi egységeit.

Szabó Péter
LDSZ Kft. főmérnök












Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra
Olvasta már?
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra