Adria Security: Regionális rendezvény rekordszámú résztvevővel


Adria Security: Regionális rendezvény rekordszámú résztvevővel
Az Intersec által támogatott Adria Security Summit a nagy sikerrel zárta kapuit Ljubljanában. Rekordokat döntött minden kategóriában: 150 kiállítóval, 2800 vendéggel 43 országból és 5000 lebonyolított találkozóval a találkozó megerősítette pozícióját a tudás, innováció és üzleti lehetőségek cseréjének regionális eseményeként a biztonság és az azzal összefüggő szektorok világában.

Idén az Adria Security Summit büszkén fogadott nem kevesebb, mint 150 kiállítót, ami az eddigi legmagasabb résztvevőszámot jelenti. Fontos még, hogy ez magában foglal 10 céget a világ vezető piaci szereplőinek Security 50 listájáról (Hikvision, ASSA ABLOY, Nedap, Suprema, ZK Teco, Uniview, Avigilon by Motorola Solutions, stb.), valamint a régiós cégek krémjét, mint például az Alarm automatika, Akoda +, CreaPlus, Eccos Inženjering, Tenzor, Systeh, TRS, és mások. Ez az impozáns szám megerősíti az esemény növekvő hírnevét és fontosságát a biztonsági iparágban.

A regionális esemény és rekordlátogatottsággal

A 2023-as Summit rekordnak számító 2,800 vendéggel 43 országból 12%-os növekedést jelent a látogatók számában a tavalyi zágrábi 2,500-hez képest. Fontos megjegyezni, hogy közel 17%uk a régióon kívülről érkezett, ami arra a következtetésre vezet, hogy a Summit meghaladta regionális jellegét. Látogatók érkeztek Nagy-Britanniából, az Amerikai Egyesült Államokból, Ciprusról, Bulgáriából, Hollandiából, Kínából, Törökországból, Németországból, Ausztriából, Írországból, Olaszországból, Csehországból, Spanyolországból, Norvégiából, Kanadából, Romániából, Izraelből, Franciaországból, Lengyelországból, Lettországból, Észtországból, Dániából, Svédországból, Belgiumból, Ukrajnából, Magyarországról, Görögországból, Egyiptomból, az Egyesült Arab Emírségekből, Finnországból és Tajvanról.

A legtöbb vendég Horvátországból és a házigazda Szlovéniából érkezett, 22,23% és 20,71%-os részarányokkal. Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Észak-Macedónia is jelentős számban képviseltette magát, 12,28%, 17,57%, és 8,66%-kal. Bár kisebb részaránnyal a lakosok számához viszonyítva, Montenegró jól képviseltette magát az eseményen, 2,30%-os vendégrészarányával, ami azt mutatja, hogy az elkötelezettség a biztonsági ipar fejlesztése iránt semmi köze a ország lakosságának méretéhez vagy a négyzetkilométerekhez az atlaszban.

Fontos megmmlíteni, hogy a Summit sokoldalú platformként szolgált az üzleti kapcsolatokra a helyszínen, rekord 5,000 lebonyolított találkozóval. Az idei Summit-on résztvevőinek 38,06%-a a felsővezetői képviselők és vezetők közül került ki. A résztvevők szignifikáns 21,58%-át teszik ki a regionális vagy nemzeti értékesítési és terjesztési vezetők, menedzserek és személyzet. A szakma "technikai" szegmensét sem hanyagolták el a Summit-on, 17,83%-kal, akik mérnököket, szakértőket és fejlesztőket képviselnek. A középvezetési szint, amely a kulcsügyfelek, projektek és üzletfejlesztés vezetőit foglalja magában, a jelenlévők 15,68%-át teszi ki.

Az iparági fejlődés tükörképe: A kiberbiztonság felemelkedése

Az Adria Security Summit koncepciójában kezdetektől fogva dinamikusan megjelentek az ipari trendek, amelyek többek között a résztvevők képviseltségében is tükröződnek, azok teljes termék- és vertikális skálájával. A videófigyelési megoldások továbbra is kiemelkedő helyet foglalnak el a Summit-on, a kiállítási tér 18,03%-át foglalták le. Nem meglepő módon a videófigyelést a kiberbiztonsági megoldások (a kiállítók 10,19%-a) követi, ami a Summit szerepének megerősítése az ipari trendek hírnökeként, amelyek ma egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a digitális eszközök és rendszerek védelmére a kibertámadásokkal szemben. Egy másik meglepetés a Summit-on a tűzjelzők, füst- és gázriasztó berendezések magas képviseltsége (10,61%), valamint a tűzvédelem és evakuáció megoldásai. Ez a kategória az idők során tartósan igazolta a tűzvédelem iránti elkötelezettség és az első tűz meggyújtásától kezdve az emberekkel járó vészhelyzetekre adott legjobb lehetséges válasz szükségességét.

A beléptetés és az idő- és jelenléti rendszerek 8,20%-os képviselettel rendelkeztek, szokásosan jó láthatósággal, és a behatolásvédelmi és kísérő riasztórendszerekkel (9,52%) együtt fontos részét képezik annak a biztonsági tortának, amelyre az iparági képviselők ma is támaszkodnak. Ezt a spektrumot a mechanikus biztonság (4,21%) és a peremvédelmi rendszerek (5,32%) zárják.

Egyéb jelentős szektorok közé tartoznak a smart home-ok és városok, valamint az automatizációs megoldások (6,80%), amelyeket az IT/ICT iparág (7,71%) is egyenlő mértékben képvisel, mint a modern élet és üzlet biztonság, IT és kommunikációs környezetének viszonylag új, de mára elkerülhetetlen részét. Végül sok vertikális összesen 9,49%-át fedte le a kiállítási szegmensnek.

Találkozunk 2024-ben Szarajevóban

A számos témát és esettanulmányt felvonultató Adria Security Summit 2023 rengeteg gondolatot ébresztett a vendégekben és résztvevőkben, amit végül könnyedén beépíthetnek az üzleti stratégiáikba. Az esemény Ljubljanában lezárta azt a ciklust, amelyben a Summitnak sikerült magát központi helyként meghatároznia a tudás, ötletek és technológiai eredmények cseréjére a biztonsági és más iparágakban. Mielőtt visszatérnének Szarajevóba, ahol az Adria Security Summit 2015-ben az útjára indult, a szervezők előtt áll a fontos kihívás, hogy eddig elértet is túlszárnyalják, minden résztvevő elégedettségére.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai
Olvasta már?
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai