Jót, olcsón? Igen! Új Uniview ColorHunter kamerák


Jót, olcsón? Igen! Új Uniview ColorHunter kamerák
Miközben az egyre jobb műszaki paramétereket vadásszuk a minél jobb minőség érdekében, megfeledkezhetünk az árról, márpedig (különösen kis hazánkban) ez utóbbi bizony nagyon is fontos szempont. A Uniview ismeri ezt a kettősséget és mindig is fontosnak tartotta a jó ár/teljesítmény viszonyt. Különösen igaz ez a most bemutatásra kerülő kamerákra, az új ColorHunter sorozatra.

A négy készülék az IPC2314LE-ADF28(40)KM-WL és IPC3624LE-ADF28(40)K-WL modellek. Mind a csőkamerában, mind a turret verzióban létezik 2,8mm-es és 4mm-es típus (melyek nyílásszöge 100⁰, illetve 89⁰). Az optika mögött nagy méretű, 1/1,8”-es, 4MP-es CMOS képfelvevő található. Nagy mérete miatt a chip több fény felvételére képes, így ezért is nagyobb fényérzékenységű a kamera: 0,0005lux. További javulást hoz az F1.0 írisz használata, amivel a lehető legtöbb fény jut a kamerába.


Dacára annak, hogy az Easy sorozat tagjaként ez belépő szintű eszköz, 120dB-es WDR funkcióval is büszkélkedhet. Azok, akik ismerik a ColorHunter nevet, már tudják, hogy az ilyen kamera még éjszaka is képes színes képet biztosítani a fehér fényű megvilágítása révén. 30 méterig világít el a két, barátságos fehér fényű LED-je, hatékonyan elérve a teljes színű képalkotást még éjszaka is. Így ez a kamera használható olyan helyszíneken, ahol nincs elegendő éjszakai megvilágítás, például kis folyópartokon, sikátorokban és így tovább. A beépített mikrofonja révén kiváló minőségű hangfelvételt biztosít, amely hatékonyan helyreállíthatja a jelenet helyzetét. Egyben arra is alkalmas, hogy akár riasztást/felvételt is indítson a hang szintjének függvényében a következő négy esetben: 1. hirtelen emelkedés; 2. hirtelen csökkenés; 3. hirtelen változás; 4. küszöbszint elérése.

Vonalátlépés és behatolás érzékelés is szerepel a képességei között, ami ebben a kategóriában nem megszokott. Négy különböző vonalat, illetve négy területet állíthatunk be. Ráadásul a mozgásérzékelés beállításban feltűnik az Uniview saját fejlesztésű Ultra Mozgás Érzékelése is, melynél a motoros jármű és a gyalogos felismerése is szerepel. Hogy kerekké tegyük a felsorolást, meg kell említeni a kamera mikroSD kártya foglalatát is, melybe 128GB méretig tehetünk memória kártyát. Erre akár a videófolyamot, akár képkockákat is rögzíthetünk. Ha rendelkezünk NAS-al, akkor ezzel a kamerával oda is tudunk rögzíteni (videófolyamot és képkocka egyaránt). Arra is van mód, hogy egy távoli szerverre FTP protokollal képkockákat továbbítsunk. Hasznos a kamera ANR szolgáltatása, ami elindítja a helyi rögzítést, ha a rögzítővel megszakad a kapcsolata. A szokásos H.264 és H.265 tömörítés mellett az Uniview saját, speciális tömörítését („U-kód”) is bekapcsolhatjuk (két fokozatban), mellyel további jelentős tárterület csökkentés, kisebb sávszélesség szükséglet érhető el (a H.264-hez képest az Ultra265 alkalmazásával a kiinduló értékek tipikusan egy negyedére csökkennek).


A biztonságot az autentikációk, az IP és MAC címek szűrése és a vízjel alkalmazása nyújtja. A külső védelem IP67 szintű, a működési hőmérséklet tartomány -30⁰C és +60⁰C közötti. Mindehhez 4kV-os túlfeszültségvédelem társul. Természetesen a PoE táplálás mellett a 12V-os is használható. Megérkeztek tehát a nagyon költséghatékony, nagyméretű érzékelővel ellátott ColorHunter kamerák! Ezek olyan eszközök az Easy sorozatban, amelyek kellő egyensúlyt teremtenek a hihetetlen képalkotási teljesítmény és a versenyképes ár között. Ellenőriztük a két legnagyobb gyártó hasonló kategóriájú és tudású eszközeit, ám csak magasabb áron találtunk ilyen szintű kamerákat. Ez a sorozat tehát a legjobb választás lehet azok számára, akik belépő szintű, élénk éjszakai látással, némi analitikával rendelkező terméket keresnek barátságos áron.

Az Uniview IPC2314LE-ADF28(40)KM-WL és IPC3624LE-ADF28(40)K-WL kamerák megtalálhatók a weboldalunkon és raktárkészletről azonnal megvásárolhatók: www.compmarket.hu

Rendeléssel, árajánlat kéréssel és technikai támogatással kapcsolatban keresse biztonságtechnikai munkatársainkat:
Lovász Gábor: +36 30 352 9409
Bánki György: +36 30 901 6918
biztonsagtechnika@compmarket.hu

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC szögben zárodó automata ajtók
Olvasta már?
FAAC szögben zárodó automata ajtók