Megérkezett az InterCom GSM Kit Forrest


Megérkezett az InterCom GSM Kit Forrest
Nemzeti parkokhoz, védett parkokhoz, tájvédelmi területekhez terveztük az InterCom GSM Kit Forrestet, mely ideális megoldás információs pont létesítéséhez vagy sorompó, kapu nyitására, akár a recepcióról is.

A rendszer egy GSM kaputelefonból áll, mely a gomb megnyomását követően hívást indít a megadott telefonszám(ok)ra. Az információs pontban vagy a recepcióban a hívás fogadását követően tudunk információt adni vagy akár a kaput/sorompót is nyithatjuk.

A kaput az InterCom GSM Kit Forrest felhívásával is vezérelhetjük, így akár 1000 db telefonszám is nyithatja azt, anélkül, hogy fel kellene hívnia a központot. A ProBattery akkumulátornak köszönhetően értesítést kaphatunk táphiba vagy kimaradás esetén is. A 16000 eseménynaplóból láthatjuk, hogy ki és mikor nyitotta a kaput.

Az InterCom GSM Kit Forrest előnyei:
  • Könnyen telepíthető: A rendszer telepítéséhez csak a GSM kaputelefont kell csatlakoztatni a kapuhoz.
  • Nincs szükség vezetékre: A rendszer vezeték nélkül működik, így könnyen telepíthető és karbantartható. A      tápellátást napelemes tápegység is biztosíthatja.
  • Távolról is vezérelhető: A recepciós a GSM kaputelefont a telefonja segítségével bárhonnan elérheti, így      akár távolról is ki tudja nyitni a kaput.
  • Megbízható: A rendszert kifejezetten nemzeti parkok és védett területekhez terveztük.

    Főbb tulajdonságok:
  • 8 értesítendő telefonszám, akár körhívás funkcióval
  • hívás, SMS, hangüzenet küldés
  • 1 nyomógomb, 4 további bemenet
  • 2 relés kimenet, vezérelhető 1000db
  • 16000 eseménynapló
  • GPRS átjelzés távfelügyeletre
  • Életjel küldés GPRS-en és SMS-ben is
  • ProBattery akkumulátorral szünetmentesíthető

    Az InterCom GSM Kit Forrest, egy egyedi kialakítású InterCom GSM Kit, mely zöld külsőben mutatkozik meg. A műanyag falonkívüli egység célja, hogy a segélyhívó egységet alkosson a természettel, a nemzeti parkokkal, védett területekkel. A modern technológia előnyét csempésszük be a természet nyugodt világába. Ezzel lehetőséget biztosítani arra, ha az infomációs táblánál, a sorompónál vagy egy központi helyen szeretnénk egy beszélgetésre / segélykérésre alkalmas egységet elhelyezni.

    8 értesítendő telefonszám
    A nyomógomb megnyomását követően az InterCom GSM Kit Forrest hanghívást kezdeményez maximum 8 darab telefonszámra. Beállíthatjuk a csengetési, beszélgetési időt és a körhívás funkciót is, mely esetben minden hivott félnek fogadnia kell a hívást. Az értesítendő telefonszámok között a hatóságok telefonszámát is megadhatjuk, így a gomb megnyomását követően, azonnal kezdődik a tárcsázás.

    SMS küldés
    Szabadon megadhatjuk az SMS szöveget, melyet szeretnénk, hogy a gomb megnyomását követően a modul a megadott telefonszámokra elküldjön. A 8 megadható telefonszám közül választhatjuk ki, hogy kik kapják meg az SMS értesítést. A telefonszámoknál lehetőség van beállítani, hogy SMS szeretnénk küldeni vagy fel szeretnénk hívni, vagy az SMS küldést követően fel is szeretnénk hívni.

    GPRS átjelzés
    A nyomógomb megnyomásához távfelügyeleti átjelzést is beállíthatunk, ezzel az SMS küldést és a hanghívást megelőzve értesítést küldhetünk a távfelügyeletre az ügyfélszámmal, eseménnyel és zóna megadásával. SIA DC és Enigma távfelügyeleti protokollok közül tudunk választani.

    Értesítési sorrend
    A nyomógomb megnyomásához a fent említett értesítési típusokat tudjuk megadni. Amennyiben mindegyiket beállítjuk, akkor a következő sorrendben fog megvalósulni:
  • GPRS átjelzés távfelügyeletre
  • SMS küldés a megadott telefonszámokra (max. 8 telefonszám)
  • hívásindítás a kiválasztott telefonszámokra (max. 8 telefonszám)
    Ha egy telefonszámnál az SMS küldés és a hívás is be van állítva, akkor előnyös lehet, hogy az adott illető már értesülni fog az eseményről, mielőtt a hívást fogadná.

    Szünetmentes működés, LED-es megvilágítás
    Az InterCom GSM Kit Forrest-ben lehetőség van (opcionális) egy ProBattery csatlakoztatására, így az egység akkor is működik, amikor a hálózati tápellátás időszakosan megszűnik. Erről az eseményről a GSM modul SMS és hangüzenet formájában tud tájékoztatást küldeni. Az akkumulátor nagy előnye, hogy nem csak a GSM modul, de a LED világítás is működni fog, így sötétben biztosítja az egység könnyebb megtalálását illetve a tájékozódást. A LED a doboz felső részében lett elhelyezve - melynek színe változtatható -, így a feliratot és a nyomógombot is megvilágítja.

    Belső mikrofon és hangszóró
    A belő mikrofon és hangszóró érzékenysége állítható, így a környezeti zajokhoz mérten tudjuk beállítani a hangerőt.

    Életjel küldés
    Az életjel funkciónál megadhatjuk, hogy az InterCom GSM Kit Forrest milyen időközönként küldjön SMS értesítést, melynek köszönhetően megbizonyosodhatunk a készülék működéséről. Adatkártya használata esetén GPRS életjel küldésre is van lehetőség, távfelügyelet számára, így egy folyamatosan felügyelt eszközt kapunk.

    Kimenetek
    A hívás fogadását követően két relés kimenet vezérlése közül is választhatunk. Külön tudjuk vezérelni a kimeneteket telefonunkkal. A kimenetet hívószám azonosítás nélkül korlátlan telefonszámmal, míg hívószám azonosítással 1000 telefonszámról tudjuk vezérelni. A kimenetek vezérlési módja (bi- vagy monostabil) és ideje kimenetenként megadható.

    Telepítés és programozás
    Az eszköz telepítése egyszerű és gyors, a programozás akár a helyszíni telépítés előtt is elvégezhető. A műanyag doboz belső felületén kikönnyítések segítik a rögzítést, a tápellátás vezetékének bekötését és az antenna vezetékének kivezetését. Fontos, hogy a megfelelő térerő érdekében az antennát a dobozon kívül helyezzük el.

    A prgramozáshoz az USB Eco-t vagy a USB Kit-et ajánljuk, illetve a WiFi/Bluetooth Programozót, amennyiben vezeték nélküli kapcsolaton keresztül szeretnénk az egységhez kapcsolódni. A ProRead program (PC) ingyenes és a weboldalunkról letölthető.

    A ProRead programmal nem csak felprogramozhatjuk a berendezésünket, de az eseménynaplót is kiolvashatjuk. A 16000-es eseménynaplóban minden kimenő hívás látható pontos időpont megjelöléssel, sőt a távfelügyelti átjelzést is naplózhatjuk.


    Felhasználási területek:
  • Vezetéknélküli kaputelefon
  • Vezérlés: kapu-, sorompó- és garázsnyitás
  • Hálózati tápfeszültség (230V) figyelése és értesítés küldése
  • Természetben, védett terülteken, nemzeti parkokba ajánljuk

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka
    Olvasta már?
    SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka