Az emberalak és jármű felismerésen alapuló belépő szintű IQ analitika beállítása


Az emberalak és jármű felismerésen alapuló belépő szintű IQ analitika beállítása
Hasonlóan a csak emberalakot felismerő analitikához, a behatolásérzékelés a legfontosabb képanalitikai riasztás. Mit hogyan érdemes beállítani? Tekintsük át.

Pár egyszerű lépés csak az emberalak és jármű felismerésen alapuló belépő szintű IQ analitika felprogramozása. A beállítás almenű VCA menüpontjában, vagy C és IQ NVR-ek Intelligens almenüjében a kiválasztott kamerához bekapcsoljuk a behatolásérzékelést, majd megrajzoljuk a riasztási területet vagy területeket. Egy terület legalább 3, legfeljebb 6 pontból állhat, a területekhez külömböző időküszöböket állíthatunk be. A következő fontos lépés, hogy a végrehajtandó feladatoknál bekapcsoljuk az adott csatorna rögzítését, majd a beállításokat mentsük el. Csak ennyi a teendőnk. Belépő szintű IQ analitikánál még nincs lehetőségünk szelektíven válogatni, hogy csak emberre, gépjárműre, vagy kerákpárra történjen riasztás. Ez a fejlett IQ analitika kiváltsága.

A hibrid fényű LSA-xxWAL kamerák automatikus fehér fényre történő váltását a kamera szoftvere elvégzi, ha a képi beállítások alatt az intelligens megvilágítás pontjánál Hibrid, Fehér+IR fény beállítást választottuk. Ez az alapértelmezett érték is.

Mobilapplikációban a rögzítőre engedélyezhetjük a push-riasztásokat, ennek módjáról Youtube videó is található a Videosec Youtube-csatornáján. A telefonon megjelenő riasztási listából egyenként minden esemény visszajátszását elindíthatjuk.

A riasztási események visszakeresése és lejátszása webfelületen a visszajtszás almenüben történik. Kiválasztjuk az eseménytípust, a csatornákat és az időszakot, majd elindítjuk a keresést. A rögzítő felületén a VCA almenü Viselkedés keresése menüpontban bélyegképes keresést is találunk, ahol a rögzítő jelöli a riasztási területet és az azt megésrtő személyt is.

Az emberalak és jármű felismerésen alapuló belépő szintű IQ analitikát támogató kamerákat ikonnal jelöltük a legfrissebb letölthető PDF katalógusunkban. A beállítás és visszakeresés lépéseit képekkel bemutató leírást a Videosec oldalán találhat, érdemes mindet áttekinteni.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra
Olvasta már?
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra