Satel - lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában

Hatékony riasztóberendezések

Satel - lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában
A riasztórendszert úgy tervezték, hogy jelezze a veszélyes helyzet fennállását. Erre a célra belső és/vagy külső eszközöket használnak.

HATÉKONY RIASZTÁS

SZIRÉNÁK

A szirénák olyan eszközök, amelyek arra szolgálnak, hogy figyelmeztessék a felhasználókat a behatoló riasztórendszerek által észlelt eseményekre, mint például a védett helyiségekbe való behatolás, észlelt füst- és vízszivárgás, vagy különféle veszélyes gázok jelenléte.

Készülékek széles választéka
A szirénákat két csoportra osztják: kültéri és beltéri, kialakításukban és méretükben eltérőek.
Mindkét csoport más-más jelzési módot tartalmaz: optikai vagy akusztikus riasztási jelzéseket.

Megbízható tápegység
A szirénákat vagy közvetlenül a központról táplálják, vagy a riasztóberendezésben működő külön tápegységről. A SATEL egyes szirénái vészhelyzeti tápegységgel (akkumulátorral) vannak felszerelve arra az esetre, ha lekapcsolnák őket a riasztóberendezésről. Ez a biztonsági funkció hasznosnak bizonyul, ha a szirénákat könnyen hozzáférhető helyekre szerelik fel, vagy olyan hálózatra van telepítve, ahol előfordulnak kimaradások. Szünetmentesítéssel sok veszélyhelyzet elkerülhető.

Jelzéstechnika
Az akusztikus riasztások esetében két megoldást alkalmaznak leggyakrabban: piezoakusztikus jelátalakítókat és dinamikus kürtjeladókat. Mindkettő nagyon nagy intenzitású, magas frekvenciájú hangot ad ki, ami nagyon kellemetlen a fülnek. A LED-eket leggyakrabban optikai riasztásokhoz használják. A SATEL egy vagy mindkét jeltípussal rendelkező modelleket kínál.

Mikor fontos mind a hangos, mind a figyelmeztető lámpás riasztó használata? Például, ha a riasztóberendezést egy bevásárlóközpontban található üzletben csatlakoztatják a riasztórendszerhez, vagy lépcsőre szerelik fel, így könnyebben megtalálhatja a kioldott riasztó pontos helyét.


Tartós és esztétikus burkolat
Szirénáink burkolata kiváló minőségű polikarbonátból készül. Ezt az anyagot például autólámpák házában vagy rendőrpajzsokban használják. A SATEL kínálatában található készülékek ellenállnak a magas és alacsony hőmérsékletnek, erős szélnek, páratartalomnak vagy UV sugárzásnak, valamint a szándékos rongálási kísérleteknek. Persze igazán törhetetlen burkolat nem létezik, de a gyártó a vandálbiztos eszközöket felkészítette minden olyan behatásra, aminek egy szándékos rongálási kísérlet során az eszköz ki lehet téve.

További biztonsági funkciók
A SATEL minden modellje szabotázsvédelemmel rendelkezik, amely észleli a burkolat felnyitására vagy az eszköz hálózatról való leválasztására irányuló kísérleteket. Egyes modellek észlelik a riasztóberendezés szerelőhabbal történő elnémítására irányuló kísérleteket. A kültéri használatra szánt riasztóberendezésekben az időjárási viszonyokra érzékeny elektronikai elemek védelmére gyantaréteget használunk. A fém pajzs kiegészítő védelem. A pajzsok védik a riasztóberendezések belsejét minden erőszakos megsemmisítési kísérlet ellen. Így ha egy jól irányzott, kellően erős ütés mégis megrepeszteni az ütésálló házat, a merénylőnek újabb gátat állít a második védvonal, egy diszkréten elrejtett acélbetét.

Könnyű telepítés
A kültéri riasztóberendezések egyes modelljei csuklós burkolattal rendelkeznek. Ez a megoldás különösen hasznos olyan helyzetekben, amikor a beszerelés során nem lehet félretenni az előlapot, mint például több méteres magasságban, egy létra tetején. Igényeitől függően a zsanérok a ház aljára vagy oldalfalaira helyezhetők. A beépített vízmérték esztétikus telepítést tesz lehetővé.

Hatékony kommunikáció
A központba integrált kommunikációs modulok felelősek a rendszer és a felhasználó vagy más személyek (telepítő vagy biztonsági ügynökség alkalmazottja) közötti információcseréért. Információkat kaphatnak az eseményekről, és ennek megfelelően reagálhatnak arra, hogy mi történik a megfigyelt létesítményben. A kommunikáció más irányba is történhet – ami azt jelenti, hogy kiválasztott személyek távolról is vezérelhetik a rendszer funkcióit. Az adatok továbbítása Etherneten, mobilhálózaton vagy analóg telefonvonalon keresztül történik.

Könnyű mindennapi kezelés
Hagyományos vagy érintőképernyős kezelőpanel? Proximity kártya vagy távirányító? Szöveges üzenet vagy mobilalkalmazás? Minden felhasználó egyénileg kiválaszthatja a riasztórendszer funkcióinak legkényelmesebb kezelési és vezérlési módját.

A SATEL által kínált minden riasztórendszerhez külön mobil alkalmazás érhető el: INTEGRA , VERSA és PERFECTA .

INTEGRA CONTROL
VERSA CONTROL
PERFECTA CONTROL

Most, hogy áttekintettük a riasztórendszereket, központtól az érzékelőn át egészen a szirénáig, a SATEL hálózatainak más, de ezektől nem idegen berkeibe fogunk betekinteni sorozatunk következő részében. A folytatásban az épületautomatizálással fogunk megismerkedni.

A Satel termékei megtalálhatók a MASCO kínálatában.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az iPhone, mint céges belépőkártya
Olvasta már?
Az iPhone, mint céges belépőkártya