Csak egy jó kamerát keresek…


Csak egy jó kamerát keresek…
Sokszor fordul elő, hogy a végfelhasználó nem vágyik nagy tudású, ezoterikus eszközre, csak jó képet vár el a kamerától. Ez tipikusan a belépő szintű kategória, ahol a telepítő leginkább az ár alapján válogat… vagy mégsem? Hiszen az alacsony ár mellett legyen megbízható az eszköz, adjon jó képet, s nem árt, ha pár aprósággal kitűnik a többi közül. Miért is érdemes az Uniview ilyen kameráit használni ebben az esetben (IPC2122LB SF28 A, IPC3612LB SF28 A, IPC2124LB SF28 A, IPC3614LB SF28 A)?

Persze, rá lehet vágni, hogy nagyon olcsó, de mindig lehet még olcsóbbat találni… tehát nem ez a fő szempont. Inkább az, hogy jó nevű gyártó, megbízható eszköze legyen, ami stabilan, megbízhatóan nyújtja a jó minőségű képet, s pár aprósággal is megtoldja azt. Az ilyen eszközhöz nem kell utólag többször kimenni, nem kell aggódni a meghibásodás miatt, s az is szempont lehet, hogy felhőszolgáltatása révén távolról könnyedén állítható minden paramétere, illetve frissíthető a firmware-e.

A felsorolásból az első kettő 2Mp-es, 2,8mm-es fix fókuszos kamera, mely 106°-os látószögével a legtöbb igényt kielégíti. Akiknek 4MP-es kamerára fáj a foga, azoknak az utolsó két modellt érdemes választani. Ezeknél már „csak” 97°-os a látószög. További különbség a ház kialakításában van: az IPC21xx kezdetűek a csőkamera kialakításúak, a másik kettő a turret (dóm) kialakítású változat tagjai. A lencse után 1/2,8”-es CMOS érzékelő fogadja a beérkező fényt és dolgozza fel (a 4MP-es modellek esetében 1/3,0”-es CMOS érzékelő). Kis méretükhöz képest meglehetősen jó minőségű képet kapunk. Választhatunk, hogy 30 vagy 25 fps képkocka sebességet használunk akár fullHD, akár HD felbontás esetén. A 4MP-es modelleknél ez az érték 25 és 20 fps. Fényérzékenységük a kategóriájuknak megfelelően 0,01 lux. 30 méterre elvilágító infravörös LED-jei segítségével ez az érték 0 lux-ra változik. Természetesen okos megvilágítású az eszköz, tehát éjszaka a közeli tárgyak nem lesznek „kifehérítve”.



Nem csak 2D, hanem 3D zajcsökkentés is rendelkezésre áll a jobb képminőség érdekében. Ebben a kategóriában megszokott a digitális WDR funkció, ami ezekben a kamerákban is megtalálható. Ritkán van szükség ködmentesítésre (defog), de hasznos funkció, s igény szerint bekapcsolhatjuk és beállíthatjuk a mértékét. A szokásos H.264 és H.265 tömörítés mellett beállíthatjuk (két fokozatban) az Uniview saját, speciális tömörítését („U-kód”) is, mellyel további jelentős tárterület csökkentés, kisebb sávszélesség szükséglet érhető el (a H.264-hez képest az Ultra265 alkalmazásával a kiinduló értékek tipikusan egy negyedére csökkennek). A mozgásérzékelés a hagyományos (tehát a képtartalom változáson alapszik). Jó hír viszont, hogy nem csak a megszokott rácsos kijelölés áll rendelkezésre, hanem négy, tetszőlegesen megválasztott téglalap alakú területet adhatunk meg, ahol még a minimális objektum méret is megadható az érzékenység mellett.

A szokásos háttérfény kompenzáció mellett HLC bekapcsolására is van lehetőség. Segítségével például az éjszaka közeledő járművek reflektorának erős fénye elnyomható és így a többi részlet láthatóvá válik. Sok telepítő nem használja, pedig ügyes funkció a RoI (region of interest – fontos terület), amiből nyolcat lehet kitenni. Ezeken a területeken a kamera némileg precízebben dolgozza fel képinformációt, így itt jobb képet kapunk. Arra is van lehetőség, hogy a képet digitálisan elforgassuk.



A kamerák külső védelme IP67 szintű, a működési hőmérséklet tartomány -30⁰C és +60⁰C közötti. Mindehhez 4kV-os túlfeszültségvédelem társul. Mint a többi Uniview vezetékes IP kameránál, természetesen a PoE táplálás mellett a 12V-os is használható.

Összegezve: bár rendkívül kedvező az áruk, azonban sok érv szól mellettük, mert megbízható, korrekt kamerákról van szó. Itt is érvényes az Uniview kamerákra érvényes 36 hónap garancia.

A 2MP-es IPC2122LB-SF28-A, IPC3612LB-SF28-A és a 4MP-es IPC2124LB-SF28-A, IPC3614LB-SF28-A kamerák megtalálhatók a weboldalunkon és raktárkészletről azonnal megvásárolhatók: www.compmarket.hu

Rendeléssel, árajánlat kéréssel és technikai támogatással kapcsolatban keresse biztonságtechnikai munkatársainkat:
Lovász Gábor: +36 30 352 9409
Bánki György: +36 30 901 6918
biztonsagtechnika@compmarket.hu

Kövessen minket a Facebook, LinkedIn és YouTube-on is, hogy ne maradjon le a legújabb Uniview termékinformációkról és technológiákról.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában
Olvasta már?
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában