Élvonalbeli angol tűzjelző-rendszer a Modern Alarm Kft-től

C-TEC Intelligens tűzjelzők

Élvonalbeli angol tűzjelző-rendszer a Modern Alarm Kft-től
A C-Tec az Egyesült Királyság legnagyobb független gyártója a minőségi életvédelmi elektronikai berendezések terén. A világ 70 országában van jelen. Termékportfóliója lefedi az életvédelem teljes igényét.

CAST tűzjelzőrendszer protokoll
A több mint 40 éve alapított cég eleinte az általuk tervezett tűzjelző-központokat, a sokak számára ismert, Apollo és Hochiki érzékelőkhöz gyártották. Ennél azonban többre vágytak. Ezért többéves és több millió fontos fejlesztés révén, megalkották a saját tűzjelző-rendszer protokolljukat, amely – a gyártó szerint – a világ leggyorsabb és legerősebb tűzjelző kommunikációs megoldása lett. Ez a CAST (C-TEC Addressable System Technology).

Mi is a CAST és mitől más?
Egy teljesen új kommunikációs megoldás az eszközök és a központpanel között, ahol eszköz és eszköz közötti párbeszéd is jelen van, így alkotva meg a valódi egységet. A legfontosabb a CAST protokollban az „elosztott intelligencia", vagyis az eszközök autonóm döntéshozatali eredményeként, a cselekvés gyorsasága. A soros lekérdezés helyett, a CAST megoldás, BROADCAST üzeneteteket küld egyszerre 16 eszköznek.

A megszólított eszközök válaszolnak a tűzjelző központnak, azonban nem csak a panelra hallgatnak, hanem egymást is figyelik. Ezek az intelligens eszközök értelmezni tudják, ha egy másik érzékelőnek magasabb prioritású az üzenete és ilyenkor a saját üzenet elküldését késleltetik (például hibaüzenetek esetén). A CAST megoldás 40 V-os hurokfeszültséget használ, ami a kommunikációt hosszabb hurkok esetén is stabilabbá és gyorsabbá teszi. Előnyös hosszú kábelszakasz esetén, ahol a feszültségesés következtében a jelzések lassabban érkeznének meg, vagy a kimeneti eszközök késlekedve indulnának el. Egy CAST hurokra 255 címezhető eszközt lehet illeszteni. A C-TEC CAST érzékelők mindegyike beépített izolátort tartalmaz.

Hálózatba köthető akár 64 központ, a maximális eszközszám 130 560 lehet
A C-Tec címezhető tűzjelző-rendszerei közül a kisebb XFP sorozat, kifejezetten költséghatékony megoldást kínál olyan objektumok esetében, ahol elegendő egy, vagy két hurok és megfelel a 16 vagy 32 zónás kialakítás. Ezáltal nagyon kedvező áron lehet legfeljebb 510 darab eszközt tartalmazó védelmet biztosítani. Ha az épület mérete igényli a magasabb eszközszámot, akkor gondolkodhatunk a ZFP sorozatban is, ami 1, 2, 4, 6, 8 hurkos változatokban elérhető. Mindkét központsorozat elérhető CAST és Apollo protokollal is (az XFP központ ezen kívül Hochiki protokollal is). A ZFP központok kezelése a színes érintőkijelzővel soha nem volt még ilyen egyszerű. Menürendszere nagyon jól átlátható és a különböző feladatok szerint csoportosított. Mind az XFP, mind a ZFP pontok hálózatba köthetőek.

Az XFP központból maximálisan 8 darab köthető össze, míg a ZFP központ esetében maximálisan 64 darab központ és 64 érintőképernyős távvezérlő. Egy 8 hurkos központ maximális eszközszáma 2040. Amennyiben mind a 64 központot összekapcsoljuk egyetlen hálózatba, akkor akár egy 130 560 eszközt tartalmazó tűzjelző-rendszert is kiépíthetünk.

A C-TEC ENVISION menedzsment
A távelérési és távkezelő alkalmazással a világ bármely pontjáról azonnal információt kaphatunk a rendszerek állapotáról. Betekintést nyerhet a felügyelettel megbízott személy (épületüzemeltető), valamint a telepítő cég, távolról is ellenőrizni tudja a rendszert, egy esetleges hibajelzés esetén. Egy kattintással kinyerhető minden adat, például az érzékelők szennyezettsége. Az alkalmazással akár egyszemélyes sétateszt is elvégezhető, az applikáció mutatja a tesztelt, illetve tesztre váró érzékelőket.

A teszt közben az érzékelőkhöz megjegyzést fűzhetünk, vagy akár fényképet is csatolhatunk. A teszt végén jegyzőkönyvvel bizonyíthatjuk az elvégzett ellenőrzést, amit elküldhetünk a megrendelőnek is. Az ENVISION tartalmaz még egy grafikus felületet is, ahol az alaprajzon pontosan láthatjuk a tűzjelzés helyét, és nyomon követhető a tűz terjedése.

Részletes ismertető elérhető IDE kattintva

További információkért, konkrét ajánlatért kérjük, a Modern Alarm Kft., C-TEC terméktámogató kollégáját keresse:
Bogya Zsolt
bogya.zsolt@modernalarm.hu
Tagek: tűzjelzés

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya
Olvasta már?
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya