Ksenia lakásautomatizálás

Biztonságtechnikai és lakásautomatizálási funkció egy rendszerben!

Ksenia lakásautomatizálás
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft.
Gyártó: Ksenia


A Ksenia ergo-T érintőképernyős kezelői kényelmes, informatív és nem utolsósorban esztétikus felhasználói felülettel rendelkeznek. A gyártó két modellt kínál a módosított Android rendszert futtató, tablet formátumú kezelőből.

Az okosotthon összetett rendszer. Bizonyos értelemben ebben áll a lényege, mégis fontos, hogy kezelhető, átlátható legyen. A felhasználó könnyen elveszve érezheti magát, ha nincs valós idejű rálátása a teljes struktúrára.

Ebben segítenek az ergo-T kezelők!

Az alapkoncepciónak – miszerint a Ksenia rendszerei egyaránt szolgálnak biztonsági és lakásautomatizálási célokat – a felhasználói felületben is meg kell mutatkoznia.


És pontosan ez az, amit a Ksenia tervezői zseniálisan megoldottak: A három képernyőből álló menürendszer kezdőlapja (a középső) szolgál az élesítés / hatástalanítás céljára, a bal oldali lap fogja össze a biztonságtechnikai funkciókat, míg a jobb oldali a lakásautomatizálási opciókat öleli fel. Ez utóbbi kategóriába tartoznak a vezérlések, automatizmusok, kimenetek kezelése, illetve működésük valós idejű nyomon követése.

Ez a felosztás pontosan megegyezik azzal, amit a Ksenia felhasználói applikációja, a lares 4.0 felületén láthatunk.

Az ergo-T és ergo-T Pro érintőképernyős kezelők

Műszakilag a kezelők méretben, illetve néhány hardveres paraméterben különböznek.

A kisebb testvér, az ergo-T, egy 7” -os érintőképernyővel felszerelt, 1900X1200 pixel felbontású kezelő, míg a nagyobb, az ergo-T Pro 10” -os mérettel és kisebb felbontással (1280X800) rendelkezik. Viszont utóbbi felsorakoztat néhány olyan funkciót, mely csak ebben a modellben érhető el. Ilyen a háromféle telepítési módot (VESA, falra szerelhető, süllyesztett) kínáló kialakítás, a magasabb kontrasztarány, valamint az erősebb hardver és a nagyobb NAND memóriachip.


Ez a kezelőcsalád az IP-perifériák kategóriájába tartozik, vagyis LAN-csatlakozóval rendelkezik a hagyományosnak tekinthető sorkapcsok helyett. A rendszerhez illesztése is ennek alapján történik. Ez merőben eltér a megszokott, buszos kapcsolattól, és rendelkezik azzal az előnnyel, hogy nem igényel speciális, célirányos kábelezést, hanem a meglévő LAN-hálózatra illeszthetjük. Az sem utolsó szempont, hogy WiFi-kapcsolatra is képesek a kezelők, így akár vezeték nélkül is megoldható a használatuk.


Kétféle táplálási mód:

További érdekesség, illetve hasznos funkció, hogy a kezelők kétféleképpen táplálhatók: választhatjuk a szokásos 12V-os megtáplálást, vagyis a központ tápkimenetét, de lehetőség van szabványos PoE-táplálásra is. Ez utóbbit megtehetjük bármilyen PoE-képes switch-csel, de van egy kiváló megoldás „házon belül” a Kseniánál. Ez a switch 4.0, mely modul egy dedikált kimenetén képes a központ aux kimeneti feszültségét felskálázni a szabványos 48 V-ra. Mindkét táplálási móddal egy csapásra megoldhatjuk az ergo-T szünetmentesítését is, lévén, hogy a switch mögött, a központ akkumulátora biztosítja a folyamatos üzemet.

IP-kamerás illesztés!

A Ksenia rendszerekhez IP-kamerák is illeszthetők, melyek képét RTSP adatfolyam útján az ergo-T képernyőjén is megjeleníthetjük. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármilyen, ONVIF-szabványt támogató kamera használható erre a célra.

A Ksenia példája kiválóan illusztrálja, hogy az Ethernet hálózatok szerepe nem korlátozódik a számítógépek közötti adatforgalom lebonyolítására, de a biztonsági rendszer elemei között is biztosíthatják a kapcsolatot – akár az objektum hálózatának használatával vagy zárt hálózat létrehozásával.

További tájékoztatást műszakis kollégáink tudnak adni, keressen minket bizalommal!
Termékfelelős:
Kalahuz László
laszlo.kalahuz@powerbizt.hu

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az Accessium a CONSTRUMA 2024 kiállításon
Olvasta már?
Az Accessium a CONSTRUMA 2024 kiállításon