Ajax MotionCam Outdoor (Phod) és MotionCam(PhOD)

Mozgásérzékelőből élő pillanatképek, amikor csak jólesik

Ajax MotionCam Outdoor (Phod) és MotionCam(PhOD)
Forgalmazó: Alarm Automatika Kft.
Gyártó: Ajax Systems


Az Ajax vezetéknélküli riasztórendszerek alapvetően két protokollon (Jeweler és Wings) keresztül kommunikálnak. Az összes kommunikáció a Jeweler protokollon keresztül zajlik, kivéve a képátvitel a MotionCam és a MotionCam Outdoor esetében, amely mozgásérzékelők képsorozatot készítenek riasztáskor. Ezek a képek a Wings protokollon keresztül érkeznek a Hubba. Azonban felméréseken alapuló igények miatt ezen termékek „PhOD” változata is elkészült.

A PhOD („Photo On Demand”, magyarul „fénykép kérésre”) azt jelenti, hogy ezek az eszközök nem csak riasztás esetén készítenek képsorozatot, hanem bármikor, amikor valaki meghívja ezt a funkciót a mobil- vagy asztali PC alkalmazásból.

A Wings protokoll a képek lehető leggyorsabb továbbítására hivatott, megfelelően titkosított csatornán keresztül, stabil teljesítménnyel, a hub és az érzékelő között. A fényképsorozat átlagosan 15 másodpercen belül megérkezik az alkalmazásba.

Amikor hubot és jelerősítőt választunk erre a feladatra nagyon fontos, hogy kompatibilis legyen a Wings protokollal. A kompatibilis modellek a vezetéknélküli palettából a Hub 2 (2G), Hub 2 (4G), Hub 2 Plus és ReX 2. A PhOD eszközökben megtalálható az ú.n. „fénykép forgatókönyv alapján” funkció is. Ez arra való, hogy egyéb érzékelőket linkeljünk a MotionCamre. Tehát, ha be van riasztva a rendszer és megtörténik a riasztás egy másik adott érzékelőn, akkor is fog készíteni képet a MotionCam.

Fontos tudni, hogy miután hozzáadtuk az eszközt a rendszerhez a PhOD funkció NEM lesz aktív. Ezt CSAK a végfelhasználói Ajax appból lehet engedélyezni az Adatvédelem menüpont alatt. A „fénykép forgatókönyv alapján” funkcióra is külön engedélyt kell adni. Felhasználónként és telepítőnként lehet a hozzáférési jogokat változtatni.

A fotók felbontása 160x120, illetve 320 x176 pixel, ez esetben minimum 1, maximum 5 képet lehet lekérni eseményenként. Továbbá van lehetőség átállítani 640 x 352 pixelre is, ez esetben a képek száma minimum 1 és maximum 3. Minimum 9 és maximum 31 másodperc az intervallum, amíg a képek megérkeznek az appba, ez az előbb említett beállításoktól függ. A kérésre és riasztásra érkező fotók számát külön menüpontban lehet konfigurálni.

A MotionCam Outdoor (PhOD) 2 PIR szenzorral van ellátva. A riasztás akkor jön létre, ha mindkét szenzor mozgást érzékel. A szenzorok szöge egy mechanikus kapcsolóval állítható az eszköz hátoldalán. Ezzel az érzékelési távolságot tudjuk beállítani 12 és 15 m között. Szabotázs- és max. 80 cm magas kisállatvédelem mellett maszkolásvédelemmel is el van látva lefestés vagy kitakarás esetére, ami akkor is aktív, mikor a rendszer nincs beriasztott állapotban. Természetesen ezt a funkciót igény szerint ki lehet kapcsolni. 0.8-1.3 m magasságba kell installálni és horizontálisan 90°-os szögben érzékel.

A MotionCam (PhOD) is PIR érzékelővel működik, aminek 12 m a hatótávolsága és horizontálisan 80,5° a nyitási szöge. Az szenzor karakterisztikája miatt 2.4 m a helyes telepítési magasság. Az optika is olyan szögbe van állítva, hogy 2.4 m magasról lefedje a 12 m-es teret. Természetesen kisállat és szabotázs védelemmel is el van látva.

Mind az Ajax MotionCam (PhOD) és MotionCam Outdoor (PhOD) kapható az Alarm automatikánál. A következő hónapokban számos eseményünk lesz megtartva Ajax Jeweler és egyedi igényre Fibra rendszerekkel kapcsolatban is. Minden kollégát szeretettel várunk.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az Accessium a CONSTRUMA 2024 kiállításon
Olvasta már?
Az Accessium a CONSTRUMA 2024 kiállításon