IQ mozgásérzékelés Videosec IP kamerákban


IQ mozgásérzékelés Videosec IP kamerákban
Új VCA képanalitikai riasztás, az IQ mozgásérzékelés került bele a legújabb IP kameráinkba. Az IQ mozgásérzékelés emberalak jelenlétére riaszt, bokorra és macskára nem. A legfontosabb, hogy ezt ONVIF-en is mozgásérzékelésként küldi el, tehát más gyártók rögzítőivel is kompatibilis. A hibrid fényű 4MP és 5MP kamerák IQ mozgásérzékeléssel a fehér fényt is vezérlik éjszaka.

A Videosec NVR-5001-08S rögzítő VCA analitikái között elérjük az IQ mozgásérzékelés beállításait. A már ismert behatolásérzékelési riasztás mellett még egy terület védelmére külön végrehajtási eseményeket tudunk meghatározni, illetve utólag vissza tudjuk keresni az összes látott személy vagy jármű listáját egy adott időszakban.

A riasztások nem csak a kamerák privát protokollján, hanem ONVIF-en keresztül is kiküldésre kerülnek, az IQ mozgásérzékeléssel rendelkező Videosec kamerák minden ONVIF kompatibilis rögzítővel is működnek, emberi test felismerésén alapuló riasztást generálnak.

A hibrid megvilágítás nem csak a felső kategóriás Videosec kamerák kiváltsága! Az IQ mozgásérzékelés a 4MP és 5MP felbontású hibrid fényű kamerákat vezérelni is képes. Teljes sötétségben a kamera infravörös diódái világítják be a látómezőt. Amint megjelenik egy ember a kamera előtt, az IQ mozgásérzékelési riasztás bekapcsolja a fehér fényt és a kamera színes felvételt küld, amíg ember tartózkodik a látómezőjében. A riasztási esemény végét az utolsó ember/jármű távozása váltja ki. Amikor a riasztási esemény véget ér, a kamera 7 másodperc várakozás után automatikusan visszavált IR fényre.

Az ONVIF univerzális jellegének hála most már okosotthon rendszerekbe is integrálhatunk IQ riasztásokat. Ehhez csupán egy Home Assistant alapú Videosec okos otthon vezérlőre, az SMStewart-ra van szükség. Az integrációt követően képesek vagyunk világítás vezérlésre vagy más automatizációk indítására emberek megjelenésekor és távozásakor, akár aktív internetkapcsolat nélkül is.

Ezeknek a funkcióknak köszönhetően, a Videosec IP kamerák analitikai riasztásai az egyik legkönnyebben integrálható ás legrugalmasabban alkalmazhatók közé tartoznak.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Fényerő szabályozás Inim riasztóról
Olvasta már?
Fényerő szabályozás Inim riasztóról