PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer


PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer
Forgalmazó: Riarex Kft.
Gyártó: SIEZA


A PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer moduláris, egyszerű kiépíthetősége miatt ideális a nagy területen fekvő objektumok illetéktelen behatolás elleni kültéri védelmére. A rendszer telepíthető minden hagyományos kerítéstípusra (pl.: drótfonatos, hegesztett tekercses, hegesztett paneles) és egyéb kerítésekre is (fém lamellás, fém paneles, kovácsoltvas). Innovatív kialakításával a legmodernebb megoldást nyújtja a cseh nemzetiségű Sieza gyár PERIDECT+ névre hallgató kerítésvédelmi rendszere.

A rendszer érzékeli mindazokat a mechanikus hatások által keltett vibrációkat, amelyek a kerítésen való áthatoláskor lépnek fel. A piezoelektromos érzékelő fejek normál kialakítás mellett elérhetőek vandálbiztos kivitelben is. Az érzékelő rejtett változata telepíthető a kerítésoszlopokba, illetve igény szerint akár a föld alá is süllyeszthető. A speciális kialakítású érzékelők alkalmazhatóak robbanásveszélyes területek védelmére.

A vonali I/O modul (LIP+) segítségével egyéb, hagyományos érzékelő pl. nyitás érzékelő, infrasorompó is csatlakoztatható a hurokra. A PERIDECT+ az ún. „Differenciált Logika” használatával radikálisan csökkenti az időjárási hatások (eső, szél, jégeső, villámlás) okozta téves riasztásokat anélkül, hogy változtatni kelljen annak érzékenységén.

A PERIDECT+ programozható kimenetein keresztül illeszthető egyéb riasztórendszerekhez. Másik lehetőség a harmadik féltől származó képi megjelenítő és integrált felügyeleti rendszerhez való illesztés, amely lehetővé teszi a behatolás pontos helyének megjelenítését és vezérli a más rendszerekkel való kommunikációt (PSIM, VMS).

A PERIDECT+ rendszer jellemzői:

  • Moduláris rendszer – a DIN sínre szerelhető modulok lehetővé teszik a könnyű szerelést.
  • Galvanikus hurok leválasztás – minden érzékelő hurok galvanikusan le van választva a kiértékelő
    egységtől, amely csökkenti a zavarérzékenységet.
  • Szimmetrikus kötésű érzékelők – minden érzékelő kétvezetékes kábellel csatlakozik a hurokra (DSP+).
    A szimmetrikus kötés egyszerűsíti a rendszer telepítését, nem szükséges figyelni a kábelek polaritására.
  • Akár 500 érzékelő csatlakoztatása egy hurokra – lehetővé teszi akár 1500 méter hosszúságú kerítések egyszerű levédését (3 méteres szakaszok esetén). Egy ponton két hurok vezérlő is használható, így a biztosított szakasz hossza akár 3000 méterre is növelhető.
  • Biztosított (redundáns) érzékelő hurok – ennél a gyűrű topológiájú kialakításnál az érzékelő hurok mindkét végén egy-egy hurok vezérlőhöz csatlakozik.
    Egy vezérlő modul (Master) hagyományos üzemmódban kezeli az érzékelő hurkot, míg a másik (Slave) tartalékként felügyeli a hurok működését. Amint a Master vezérlő elveszti a kapcsolatot az egyes érzékelőkkel (pl. elvágják a hurkot) akkor a hurok másik oldaláról a Slave vezérlő átveszi az érzékelők teljes értékű felügyeletét.
  • Szakasz leválasztók – rövidzár esetén is biztosítja az érzékelő hurok működését (LSP+).
    A Master vezérlő oldali szakasz a rövidzár előtti leválasztóig normál üzemben működik továbbra is, míg a rövidzár utáni leválasztótól a Slave hurok vezérlő felügyeli és kezeli az érzékelők jelzéseit.



    A Sieza PERIDECT+ rendszerével jelentősen csökkenthetők a telepítési és a karbantartási költségek.

    Az egyedi algoritmus használatával minimálisak a védett vonalon fellépő téves riasztások, valós riasztási eseménykor elegendő időt biztosít a hatékony beavatkozás megtételére, ezzel határozottan növelve az Ügyfelek elégedettségét és bizalmát a kerítésvédelmi rendszerekben.

    RIAREX KFT.
    Gecse László
    termékfelelős
    g.laszlo@riarex.hu
    06 (20) 290 4058

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    FAAC szögben zárodó automata ajtók
    Olvasta már?
    FAAC szögben zárodó automata ajtók